England på Auschwitz-besøk under EM

Det engelske fotballandslaget skal innom Auschwitz under sitt opphold i Polen og Ukraina. Der vil de bli møtt av to Holocaust-overlevende.

Englands landslagssjef Roy Hodgson. (Foto: Alexandra Savicheva)
Englands landslagssjef Roy Hodgson. (Foto: Alexandra Savicheva)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Fotball-EM i Ukraina og Polen nærmer seg med stormskritt. 8. juni sparkes det hele bokstavelig talt i gang med åpningskampen mellom Polen og Hellas.

For England er det ikke bare trofeer og ære spillerne nå fokuserer på. Når laget reiser mot treningsbasen i Krakow, vet de at et besøk til Auschwitz står på programmet. Konsentrasjonsleirene ligger rundt 50 kilometer unna engelskmennenes base.

Møter overlevende
Organisasjonen Holocaust Educational Trust har ordet det slik at landslagssjef Roy Hodgsons menn får møte to som overlevde sine opphold der, melder The Telegraph.

Auschwitz’ er den største av konsentrasjonsleirene det tyske naziregimet bygget under 2. verdenskrig, og stod ferdig utbygd tidlig i 1942. Rundt 1,3 millioner mennesker mistet livet her, hvorav 90 prosent var jøder, ifølge Wikipedia.

Forrige artikkelPA “kom på” å straffeforfølge Arafat-medarbeider
Neste artikkelAmnesty ut mot Israel og FN
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no