Norge mot Israel i U21-EM

Det er duket for norsk-israelsk fotballfest i Israel til sommeren, etter at Norges U21-gutter ble trukket ut til å møte vertsnasjonen i gruppespillet.
Finnes det noe bedre å bruke tiden på i juni, enn å nyte sol mens du ser Norges og Israels største talenter brake sammen på fotballbanen? (Illustrasjon: MIFF)
Finnes det noe bedre å bruke tiden på i juni, enn å nyte sol mens du ser Norges og Israels største talenter brake sammen på fotballbanen? (Illustrasjon: MIFF)

Noen ting er bare sant, selv om det er for godt. Sett med norske pro-israelske fotballøyne kunne vel trekningen til U21-EM knapt vært bedre. Israel arrangerer et av sine største idrettsarrangement noensinne og havner i samme gruppe med vårt kjære Norge. Sammen med våre to miniputtnasjoner i fotballsammenheng, har fotballens hjemland England og effektivitetens Italia havnet i Gruppe A.

Israel var toppseedet som hjemmelag, mens Norge var bunnseedet i trekningen. Morsomt nok var det nettopp engelskmennene som klarte å komme over Norge i kvalifiseringsgruppen til fotballmesterskapet. EM-turneringen for Fotball-Europas største talenter vil finne sted fra 5. til 18. juni 2013 i Jerusalem, Tel Aviv, Netanya og Petah Tikva. Finalen spilles i den israelske hovedstadens Teddy Stadium, med sine drøyt 30.000 sitteplasser.

God trekning for Israel og Norge
De norske heltene er de klart svakest rangerte av de kvalifiserte lagene, med tanke på at Gruppe B består av de fire stormaktene Spania, Nederland, Russland og Tyskland. Førstnevnte nasjon vant forrige U21-turnering i 2009, som ble arrangert i Sverige. Dermed har Norge og Israel gjort en særdeles god trekning, med tanke på et mulig avansement.

Fotball-Norge er som kjent lidenskapelig opptatt av engelsk fotball. Derfor vil både Israel-England og England-Norge være skikkelige “bonusgodbiter” for pro-israelske fotballfans fra vårt langstrakte land. Dessuten er det Italia som har blitt vår bane i samtlige av våre tre verdensmesterskap på A-lagsnivå. Kan dette være gangen der vi får hevn – enten ved at vi eller Israel avanserer på deres bekostning?

Fornøyde, men respektfulle trenere
Landslagstrener for de norske U21-vikingene, Per Joar Hansen, sier til TV2 Sporten at han åpenbart frykter England og Italia mest, men at ikke Israel må tas lett på.

– Vi skal ikke undervurdere Israel heller. De er på hjemmebane og får mye støtte. De er også rangert høyere på UEFA-rankingen enn Norge, forklarer han.

Også Israels trener, Guy Luzon, er fornøyd med mulighetene for videre avansement.

– England er et fantastisk lag. Flesteparten av deres spillere er i Premier League og de fleste av våre spiller i Ligat HaAl (den israelske eliteserien), så det vil bli vanskelig – men ikke umulig. Nå ser vi fram til juni, sier han til UEFA.com.

Skryter av “bunnlagene”
– Dersom folk tror at dette er en noe enklere gruppe, burde de vite at dersom det er tilfellet vil det laget som avanserer trolig ha en tøffere semifinale. Så det går begge veier, mener England-sjef og Nottingham Forest-legende Stuart Pearce.

Italias U21-trener Devis Mangia skryter både av Israel og av Norge.

– Norge slo ut Frankrike (i playoff-kampene) og Frankrike var en av de store favorittene til denne turneringen. Israel er et lag i framgang og har hjemmebane. De vil definitivt ha hjemmepublikumet på sin side, tror han.

Tyskland og Spania storfavoritter
De store forhåndsfavorittene er ikke uventet tittelforsvarer Spania og Tyskland. Spanjolene scoret 35 og slapp inn kun 3 mål i løpet av sine ti kvalifiseringskamper, mens Tyskland scoret 43 og slapp inn 11 på like mange oppgjør. Ingen av lagene tapte en eneste kamp, som de to eneste av de kvalifiserte lagene.

Særlig spenning er det knyttet til de to lagenes toppscorere i kvalifiseingsfasen, Spanias Rodrigo og Tysklands Peniel Mlapa, med henholdsvis 11 og 8 mål hver. Assistkongene Isco (Spania) og Lewis Holtby (Tyskland) er dessuten to verdensklassespillere, som jaktes av en rekke storklubber i Europa.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise