Beitar Jerusalem straffes for rasisme blant tilhengere

Bot på 75.000 kroner og fem kamper med tomme tribuner. Det er dommen til disiplinærkomiteen i det israelske fotballforbundet etter Beitar Jerusalem-fansens rasistiske slagord.
Beitar Jerusalems klubbemblem
Beitar Jerusalems klubbemblem

Tirsdagens cupkamp på hjemmebane mot Maccabi Umm al-Fahm ble likevel spilt foran fulle tribuner, etter at ledelsen i Beitar Jerusalem opprinnelig hadde bestemt at de ville stenge fansen ute. Årsaken var at styret hadde glemt å be lagmannsdomstolen om å beordre at kampen måtte spilles uten tilskuere. Dermed hadde de ikke noe annet valg enn å følge opp sine forpliktelser.

Med ekstra mange polititjenestemenn på tribunene gikk heldigvis kampen rolig for seg på Teddy Stadium, kanskje takket være at hjemmelaget vant 5-0.

Sliter med rasistgruppering
Etter at to muslimske spillere har undertegnet kontrakt med Beitar har den anti-muslimske retorikken som vanligvis retter seg mot motstanderne på banen, nå blitt rettet mot eget lag. Sist seriekamp hjemme mot Bnei Yehudi ropte supporterne slagord som «Ingen adgang for arabere». Etter et møte med klubbledelsen bestemte disiplinærkomiteen til det israelske fotballforbundet (IFA) seg for å bøtelegge klubben med 75.000 kroner. Dessuten må laget spille de neste fem kampene uten tilskuere.

Misfornøyd eks-ordfører
En av dem som er svært opprørt over situasjonen er tidligere statsminister Ehud Olmert. Han har vokst opp i hovedstaden, vært ordfører i byen og har alltid hatt Beitar Jerusalem som sitt favorittlag. Han skriver i et leserinnlegg i Yedioth Aharonoth:

– Jeg har fulgt laget i mange år. Når de har hatt problemer har jeg skaffet dem sponsorer som gjorde at laget kunne fortsette å operere. Jeg var en stolt Beitar-supporter. […] Mange som er involvert i israelsk fotball sier Beitar-fansen er viktige for den konkurransemessige atmosfæren. Uansett hvor de spiller er tribunene nesten alltid fulle […] Men det kan ikke føre til at vi feier rasismen fra den gruppen som ønsker seg «Rent Beitar» under teppet, skriver Olmert.

«Rent» betyr uten muslimer eller arabere, hvor én million av dem er innbyggere i Israel.

Boikotter klubben
Olmert var til stede under lørdagens kamp mot Bnei Yehudi og beskriver hvordan han opplevde det.

– Det var den verste formen for opptreden supportere kan gi sitt lag. […] Det faktum at araberne er en del av staten Israel og er statsborgere med like rettigheter, er i dette tilfellet ikke relevant. Selv om de ikke var statsborgere kan slike avskyelig rasistiske uttalelser ikke bli tolerert, understerker han.

– Denne saken bør bekymre oss alle. Dersom vi ikke fjerner disse rasistene fra våre tribuner og støter dem ut av laget, vil vi ikke være noe bedre enn dem. Jeg vil ikke stille opp på noen Beitar-kamper inntil de er fjernet, lover han.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise