Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Mistenkte Beitar-fans arrestert

Teddy Stadium, hjemmebanen til Beitar Jerusalem. (Foto: Matthew Wilkinson, flickr.com)
Teddy Stadium, hjemmebanen til Beitar Jerusalem. (Foto: Matthew Wilkinson, flickr.com)
Politiet har arrestert tre personer de mener stod bak ildspåsettelse i klubblokalene til Beitar Jerusalem.

I begynnelsen av denne måneden ble både treningsanlegget og klubblokalene betydelig skadet. En rekke av klubbens pokaler og historiske gjenstander ble ødelagt, da store deler av kontorene ble satt i brann.

Det ble raskt klart at noen fra klubbens egne tilhengere måtte stå bak. Politiet mener ildspåsettelsen var en protestaksjon mot at to muslimske spillere fra Tsjekkia var hentet inn i spillerstallen. Det har ført til anti-muslimsk hets fra deler av hjemmefansen på Teddy Stadium. Beitar Jerusalem har aldri tidligere hatt muslimer i stallen.

«La Familia»
Ifølge Yedioth Aharonoth er tre mistenkte nå  arrestert av politiet. To ble arrestert i Jerusalem og den siste i Nord-Israel. Samtlige av dem er medlemmer av den harde kjernen av supporterklubben «La Familia», som er beryktet for sine rasistiske holdninger. En rekke ganger har Beitar Jerusalem blitt tvunget til å spille for tomme tribuner eller blitt trukket i poeng, som følge av anti-arabiske slagord rettet mot motstanderlagenes spillere.

Etterforskningsleder i Jerusalem-politiet, Yossi Parente, er svært fornøyd med å ha fått løst saken, etter at alle har innrømmet sin skyld i saken.

– Jeg er glad for at Jerusalem-politiet har løst saken. To mistenkte, som er en del av La Familia har blitt arrestert. En har innrømmet at han var involvert i ugjerningen og har bistått i rekonstrusjonen for politiet. Det er mye bevis som knytter mistenkte til hendelsen og flere arrestasjoner er ventet. Vi vil fortsette vår kamp mot rasisme, forklarte han før den tredje mistenkte var blitt arrestert i nord.

Forbundet er lettet
Det israelske fotballforbundet er glade for at politiet har fått et gjennombrudd i etterforskningen og sier følgende i en pressemelding: «Politiet har vist at de på en kompromissløs måte er med i kampen for å fjerne rasismen fra israelsk fotball ved roten. Vi kan bare håpe at de vil få støtte i denne kampen fra det juridiske systemet, ved å gi en avskrekkende straff til lovbryterne.»


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart