Beitar-fans dømt for rasistisk motivert hærverk

To unge medlemmer av Beitar Jerusalems fanklubb "La Familia" er dømt for å ha vandalisert og satt fyr på klubblokalene.
Beitar Jerusalems klubbemblem
Beitar Jerusalems klubbemblem

Evyatar Yosef (21) og Matan Navon (23) ble tirsdag funnet skyldig i rasistisk motivert hærverk mot Beitar Jerusalems treningsanlegg og klubblokaler. Begge var medlemmer av klubbens beryktede Hooligans-gruppe, «La Familia».

De to benektet at de var medlemmer av den rasistiske organisasjonen, men har erkjent straffskyld for å ha satt fyr på og vandalisert lokalene til sin egen klubb. De har også erkjent at handlingene var rasistisk motivert.

Hærverket fant sted etter at Beitar signerte de to første muslimske spillere i klubbens historie, tsjekkerne Dzhabrail Kadiyev og Zaur Sadayev. Yosef og Navon ble dømt etter å ha kommet fram til et forlik med påtalemyndighetene, rapporterer Jerusalem Post. Distriktsdomstolen i Jerusalem skal nå ta stilling til straffeutmålingen.

Både FIFA og UEFA har truet med å tvangsnedlegge Beitar Jerusalem, dersom de ikke får kontroll over sine mest rasistiske og voldelige tilhengere. Klubben selv og idrettsminister Limor Livnat har lovet å gjøre alt i deres makt, for å få bukt med problemet.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise