Beitar-fans dømt for rasistisk motivert hærverk

Beitar Jerusalems klubbemblem
Beitar Jerusalems klubbemblem

Evyatar Yosef (21) og Matan Navon (23) ble tirsdag funnet skyldig i rasistisk motivert hærverk mot Beitar Jerusalems treningsanlegg og klubblokaler. Begge var medlemmer av klubbens beryktede Hooligans-gruppe, “La Familia”.

De to benektet at de var medlemmer av den rasistiske organisasjonen, men har erkjent straffskyld for å ha satt fyr på og vandalisert lokalene til sin egen klubb. De har også erkjent at handlingene var rasistisk motivert.

Hærverket fant sted etter at Beitar signerte de to første muslimske spillere i klubbens historie, tsjekkerne Dzhabrail Kadiyev og Zaur Sadayev. Yosef og Navon ble dømt etter å ha kommet fram til et forlik med påtalemyndighetene, rapporterer Jerusalem Post. Distriktsdomstolen i Jerusalem skal nå ta stilling til straffeutmålingen.

Både FIFA og UEFA har truet med å tvangsnedlegge Beitar Jerusalem, dersom de ikke får kontroll over sine mest rasistiske og voldelige tilhengere. Klubben selv og idrettsminister Limor Livnat har lovet å gjøre alt i deres makt, for å få bukt med problemet.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag