Sabbatsavtale for Beitar Jerusalem

Beitar Jerusalem har gjort en avtale med kringkastingsselskapet, for å slippe at deres hjemmekamper avvikles på sabbaten.

Beitar Jerusalems klubbemblem
Beitar Jerusalems klubbemblem

Fotballklubben Beitar Jerusalem har gjort en avtale med selskapet som kringkaster israelsk fotball, om at ingen av deres hjemmekamper denne sesongen skal spilles på sabbaten.

Fra nå av vil alle kampene enten spilles lørdag kveld etter solnedgang, eller søndag kveld. Med dette ønsker de å komme sine mange religiøst konservative jødiske fans i møte, som ikke kan gå på fotballkamper under sabbaten. Jerusalem er for eksempel en av byene i Israel med størst ultra-ortodoks befolkning.

De aller fleste fotballkampene i Israel avvikles på lørdag før solnedgang, forklarer Yedioth Aharonoth. Men en rekke interesseorganisasjonene ønsker å endre på dette. Landslaget nekter imidlertid å spille verken hjemme- eller bortekamper, mens sabbaten pågår.

Forrige artikkelIsraelsk far drepte sønnen og begikk selvmord i USA
Neste artikkelNetanyahu akuttoperert for brokk
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no