Israelsk basketball-lag er Europas beste

Ti tusen israelske fans kunne søndag kveld juble sammen med Maccabi Electra Tel Aviv i Milano. De vant over Real Madrid, favorittene fra Spania, med 98 mot 86 poeng.
Maccabi Electra Tel Aviv vant Euroleague i basketball søndag 18. mai 2014. (Foto: Nettsiden til Euroleague)
Maccabi Electra Tel Aviv vant Euroleague i basketball søndag 18. mai 2014. (Foto: Nettsiden til Euroleague)

De fire beste basketball-lagene i Europa møttes i helgen i Milano, Italia for å avgjøre hvem som er best sesongen 2013/2014.

Fra klokken 20:00 søndag kveld ble det finale mellom det israelske mesterlaget Maccabi Tel Aviv og Real Madrid.

Maccabi har tidligere vunnet fem europeiske titler, siste gang i 2005.

Viasat Sport Norge sendte kampen til norske TV-seere med norske kommentatorer. Hele 51 andre TV-kanaler sendte kampen til 201 land.

Fredag 16. mai vant Maccabi over CSKA Moskva i semifinalen med sifrene 68-67 etter en utrolig avslutning i fjerde periode.

Moskva ledet hele kampen, på det meste med 15 poeng 11 minutter før slutt, men klarte ikke å stå imot Maccabis sterke avslutning i de siste minuttene av fjerde periode.

Da det var 19,2 sekunder igjen av kampen ledet Moskva med 4 poeng. Den israelske storskytteren David Blu fikk da inn et langskudd som ga tre poeng og ny spenning.

CSKA Moskva kunne dermed trygge seieren ved å holde ballen i laget i de siste sekundene, men da en av spillerne mistet kontrollen, greide Blu å snappe ballen og kaste den til Tyrese Rice som ga Maccabi ledelsen med ett poeng bare 5,5 sekunder før slutt. Sonny Weems fra CSKA Moskva forsøkte da et langskudd og var bare noen centimeter fra å treffe før tiden var omme.

Jubelen blant Maccabi-supportene sto i taket da de omsider forsto at kampen av over og Maccabi hadde klart det mange vil kalle et mirakel.

Se høydepunkter fra finalen her:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=V4wf_9fvgV4[/youtube]

 

Se høydepunkter fra semifinalen her:

 

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Forrige artikkelDet er plass for alle i IDF
Neste artikkelPalestinske bønder på kurs i Israel
Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.

Ingen artikler å vise