Palestinske og israelske barn spilte fotball til minne om julevåpenhvilen

I første verdenskrig – for hundre år siden – skal soldater ha kommet ut av skyttergravene for å spille fotball mot fienden i en kortvarig våpenhvile i julehøytiden. Mandag spilte israelske og palestinske barn en turnering til ære for legenden.
Skjermdump fra video på Jpost.com.
Skjermdump fra video på Jpost.com.

Historien om fotballkampen mellom tyske og allierte styrker under julevåpenhvilen i 1914 skal visstnok ikke være historisk bekreftet, men historien er fortsatt et kraftfullt symbol på fred. Mandag brukte Storbritannias ambassade i Israel legenden til å samle israelske og palestinske barn til fotballturnering i Haifa.

– Vi bygger vennskap gjennom fotball, og jeg kan ikke tenke på en bedre måte å minnes julevåpenhvilen for hundre år siden, sa Storbritannias ambassadør Matthew Gould. Den israelsk-arabiske sportskommentatoren Zuhair Bahloul skrøt av arrangementet, som han ser på som veldig verdifullt.

Storbritannias utenrikstjeneste har avholdt lignende fotballturneringer i flere andre land, ifølge Jerusalem Post, «Brasil, Russland, Sri Lanka, Ghana, Kamobodsja og mange flere.»

Det opplyses ikke i artikkelen til Jerusalem Post hvor de palestinske deltakerlagene kom fra. Da Shimon Peres-senteret arrangerte en vennskapsturnering i fotball i september, ble dette fordømt som «en forbrytelse mot menneskeheten» av Jibril Rajoub. Han er leder for det palestinske fotballforbundet og sitter i Fatahs sentralkomité. Det er ukjent hvordan Rajoub ser på julevåpenhvileturneringen.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise