Palestinske og israelske barn spilte fotball til minne om julevåpenhvilen

I første verdenskrig – for hundre år siden – skal soldater ha kommet ut av skyttergravene for å spille fotball mot fienden i en kortvarig våpenhvile i julehøytiden. Mandag spilte israelske og palestinske barn en turnering til ære for legenden.

Skjermdump fra video på Jpost.com.
Skjermdump fra video på Jpost.com.

Historien om fotballkampen mellom tyske og allierte styrker under julevåpenhvilen i 1914 skal visstnok ikke være historisk bekreftet, men historien er fortsatt et kraftfullt symbol på fred. Mandag brukte Storbritannias ambassade i Israel legenden til å samle israelske og palestinske barn til fotballturnering i Haifa.

– Vi bygger vennskap gjennom fotball, og jeg kan ikke tenke på en bedre måte å minnes julevåpenhvilen for hundre år siden, sa Storbritannias ambassadør Matthew Gould. Den israelsk-arabiske sportskommentatoren Zuhair Bahloul skrøt av arrangementet, som han ser på som veldig verdifullt.

Storbritannias utenrikstjeneste har avholdt lignende fotballturneringer i flere andre land, ifølge Jerusalem Post, «Brasil, Russland, Sri Lanka, Ghana, Kamobodsja og mange flere.»

Det opplyses ikke i artikkelen til Jerusalem Post hvor de palestinske deltakerlagene kom fra. Da Shimon Peres-senteret arrangerte en vennskapsturnering i fotball i september, ble dette fordømt som «en forbrytelse mot menneskeheten» av Jibril Rajoub. Han er leder for det palestinske fotballforbundet og sitter i Fatahs sentralkomité. Det er ukjent hvordan Rajoub ser på julevåpenhvileturneringen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise