Palestinske og israelske barn spilte fotball til minne om julevåpenhvilen

I første verdenskrig – for hundre år siden – skal soldater ha kommet ut av skyttergravene for å spille fotball mot fienden i en kortvarig våpenhvile i julehøytiden. Mandag spilte israelske og palestinske barn en turnering til ære for legenden.

Skjermdump fra video på Jpost.com.
Skjermdump fra video på Jpost.com.

Historien om fotballkampen mellom tyske og allierte styrker under julevåpenhvilen i 1914 skal visstnok ikke være historisk bekreftet, men historien er fortsatt et kraftfullt symbol på fred. Mandag brukte Storbritannias ambassade i Israel legenden til å samle israelske og palestinske barn til fotballturnering i Haifa.

– Vi bygger vennskap gjennom fotball, og jeg kan ikke tenke på en bedre måte å minnes julevåpenhvilen for hundre år siden, sa Storbritannias ambassadør Matthew Gould. Den israelsk-arabiske sportskommentatoren Zuhair Bahloul skrøt av arrangementet, som han ser på som veldig verdifullt.

Storbritannias utenrikstjeneste har avholdt lignende fotballturneringer i flere andre land, ifølge Jerusalem Post, «Brasil, Russland, Sri Lanka, Ghana, Kamobodsja og mange flere.»

Det opplyses ikke i artikkelen til Jerusalem Post hvor de palestinske deltakerlagene kom fra. Da Shimon Peres-senteret arrangerte en vennskapsturnering i fotball i september, ble dette fordømt som «en forbrytelse mot menneskeheten» av Jibril Rajoub. Han er leder for det palestinske fotballforbundet og sitter i Fatahs sentralkomité. Det er ukjent hvordan Rajoub ser på julevåpenhvileturneringen.

Forrige artikkel– Påtvunget fredsløsning vil sette Israel i fare
Neste artikkelGod hanukka, god jul og godt nytt år fra MIFF!
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.