Aftenposten skriver om Maccabi-lekene

Sportslekene som starter 27. juli er det største jødiske arrangementet i Tyskland siden krigen.
Skjermdump fra Aftenposten.no 17. juli 2015.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

17. juli publiserte Aftenposten en større og informativ artikkel om Maccabi-lekene som skal avholdes i Berlin fra 27. juli til 5. august. Journalist Odd Inge Aas har snakket med den europeiske lederen for Maccabi og Rebecca Ohana fra Oslo som deltok i Maccabi-lekene for to år siden.

Det er et historisk øyeblikk for jøder i Europa. Dette er det største jødiske arrangementet i Tyskland siden krigen. Det vil bli holdt i Berlin – hjertet av landet – og Tysklands president, Joachim Gauck vil åpne lekene, sier Mordechai Tichauer, formann i European Maccabi Federation til Aftenposten.

Ohana forteller at det ikke stiller noen norske jøder i årets Maccabi-leker. Hun klarte ikke å få med seg mange nok til å stille et lag i futsalturneringen.

– Det gikk ikke, for vi er ikke nok jøder i Norge, sier hun til Aftenposten.

Les hele artikkelen her.


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise