Aftenposten skriver om Maccabi-lekene

Sportslekene som starter 27. juli er det største jødiske arrangementet i Tyskland siden krigen.

Skjermdump fra Aftenposten.no 17. juli 2015.

17. juli publiserte Aftenposten en større og informativ artikkel om Maccabi-lekene som skal avholdes i Berlin fra 27. juli til 5. august. Journalist Odd Inge Aas har snakket med den europeiske lederen for Maccabi og Rebecca Ohana fra Oslo som deltok i Maccabi-lekene for to år siden.

Det er et historisk øyeblikk for jøder i Europa. Dette er det største jødiske arrangementet i Tyskland siden krigen. Det vil bli holdt i Berlin – hjertet av landet – og Tysklands president, Joachim Gauck vil åpne lekene, sier Mordechai Tichauer, formann i European Maccabi Federation til Aftenposten.

Ohana forteller at det ikke stiller noen norske jøder i årets Maccabi-leker. Hun klarte ikke å få med seg mange nok til å stille et lag i futsalturneringen.

– Det gikk ikke, for vi er ikke nok jøder i Norge, sier hun til Aftenposten.

Les hele artikkelen her.

Forrige artikkelUdi Sommer i MIFF Lister: Israelsk politikk, amerikansk politikk og Israels framtid
Neste artikkelFem grunner til å bekymre seg for Iran-avtalen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -