Sølv til Israel under verdensmesterskapet i friidrett

For første gang vant en kvinnelig utøver fra Israel medalje i et friidretts-VM.

Hanna Knyazyeva-Minenko. (Foto: Augustas Didzgalvis)
Hanna Knyazyeva-Minenko. (Foto: Augustas Didzgalvis)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Tresteg-hopper Hanna Knyazyeva-Minenko vant sølvmedalje i mandagens konkurranse i Beijing. Hun hoppet 14 meter og 78 centimeter i sitt andre forsøk og slo dermed den gamle israelske rekorden med 17 centimeter. Hele fire av hennes totalt seks forsøk ble underkjent fordi hun tråkket over planken.

Det var bare Caterine Ibarguen fra Colombia som hoppet lenger og vant gull med 14 meter og 90 centimeter. Olga Rypakova fra Kasakhstan tok bronsemedaljen med et hopp som var én centimeter bak Hanna.

Under de olympiske lekene i London i 2012 konkurrerte Hanna Knyazyeva-Minenko for Ukraina. Da ble hun nummer fire.

I 2013 begynte hun å representere Israel etter å ha giftet seg med israelske, tidligere ti-kjemper, Anatoly Minenko.

Under det forrige verdensmesterskapet i friidrett, som ble arrangert i Moskva i 2013, deltok hun for Israel og kom på sjetteplass.

Knyazyeva-Minenko kom til dette VM i kjempeform etter å ha hoppet 14,61 meter i Praha i juni i år. Hun er et av Israels største medaljehåp under neste sommers olympiske leker i Brasil.

– Jeg takker alle i Israel for støtten. Den gir meg mye styrke og jeg er veldig glad. Under oppvarmingen hadde jeg litt vondt i leggen og vil derfor takke delegasjonens lege og resten av laget. Uten støtten fra dem ville jeg ikke klart å hente en medalje hjem til Israel. Alle i Israel fulgte denne begivenheten med håp om å få den første kvinnelige medaljen i VM. Jeg kan ikke beskrive hvor følelsesmessig sterkt dette er, sa Hanna til Jerusalem Post.

Stavhopper Alex Averbukh er den andre israelske utøveren som har vunnet medaljer i et verdensmesterskap i friidrett. Han vant bronse i 1999 og sølv i 2001.

https://www.youtube.com/watch?v=_57Xccwh8N0

Forrige artikkelKlarer fotballaget Maccabi Tel Aviv å kvalifisere seg til gruppespillet i UEFAs Champions League?
Neste artikkelStanset terrorcelle som planla angrep mot jøder
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.