Magnus Carlsen henter hjelp fra Israel

Den israelske sjakkmesteren Boris Gelfand trener det norske EM-laget.

Skjermdump fra VG 10. november 2015.

Til helgen starter sjakk-EM på Island. Magnus Carlsen (24) har hentet legenden Boris Gelfand (47) for å trene det unge norske laget, melder VG.

– Det er mye inspirasjon å hente hos Gelfand, sier Carlsen til avisen.

– Jeg har alltid spilt veldig interessante partier mot ham og har veldig respekt for måten han jobber på, legger han til.

Gelfand forteller at det israelske sjakkforbundet ikke har hatt økonomi til å sende et lag til EM. Derfor gleder han seg ekstra over å kunne være med de unge norske talentene.

Ifølge Wikipedia flyttet Gelfand fra Hviterussland til Israel i 1998. Han har deltatt som sjakkspiller på høyt internasjonalt nivå i en årrekke.

Magnus Carlsen og Boris Gelfand i en sjakkturnering i 2012. (Foto: Frans Peeters, flickr)
Magnus Carlsen og Boris Gelfand i en sjakkturnering i 2012. (Foto: Frans Peeters, flickr)
Forrige artikkel19 år gamle Binyamin drept i bilangrep
Neste artikkelNetanyahu: – Ett av de beste møtene vi har hatt
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.