Magnus Carlsen henter hjelp fra Israel

Den israelske sjakkmesteren Boris Gelfand trener det norske EM-laget.
Skjermdump fra VG 10. november 2015.
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Til helgen starter sjakk-EM på Island. Magnus Carlsen (24) har hentet legenden Boris Gelfand (47) for å trene det unge norske laget, melder VG.

– Det er mye inspirasjon å hente hos Gelfand, sier Carlsen til avisen.

– Jeg har alltid spilt veldig interessante partier mot ham og har veldig respekt for måten han jobber på, legger han til.

Gelfand forteller at det israelske sjakkforbundet ikke har hatt økonomi til å sende et lag til EM. Derfor gleder han seg ekstra over å kunne være med de unge norske talentene.

Ifølge Wikipedia flyttet Gelfand fra Hviterussland til Israel i 1998. Han har deltatt som sjakkspiller på høyt internasjonalt nivå i en årrekke.

Magnus Carlsen og Boris Gelfand i en sjakkturnering i 2012. (Foto: Frans Peeters, flickr)
Magnus Carlsen og Boris Gelfand i en sjakkturnering i 2012. (Foto: Frans Peeters, flickr)

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkel19 år gamle Binyamin drept i bilangrep
Neste artikkelNetanyahu: – Ett av de beste møtene vi har hatt
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise