Israelsk tennis-sensasjon i Australia

Årets første store tennisturnering har startet i Australia. En israeler er på vei mot finalen.
Dudi Sela i kamp mot Fernando Verdasco (skjermdump fra Eurosport)
Dudi Sela i kamp mot Fernando Verdasco (skjermdump fra Eurosport)

Den israelske tennisspilleren Dudi Sela klarte det svært få hadde trodd var mulig da han torsdag morgen norsk tid vant over spanjolen Fernando Verdasco med resultatet 4-6, 6-3, 6-3 og 7-6 i andre runde av Grand Slam-turneringen Australian Open som i disse dager pågår i Melbourne i Australia.

Verdasco og Sela i en pause (Skjermdump)
Drikkepause for Verdasco og Sela (skjermdump fra Eurosport).

Dudi Sela slo ut tyske Benjamin Becker med sifrene 6-1, 6-3, 2-6 og 6-2 i den første runden på tirsdag, mens Fernando Verdasco i sin kamp i første runde svært overraskende slo en av de største favorittene, nemlig spanske Rafael Nadal.

Kampen mellom Verdasco og Nadal varte i 4 timer og 41 minutter og gikk over fem sett. Nadal er rangert som nummer fem i verden.

Dudi Sela er født i den nord-israelske byen Kiryat Shmona, men bor nå i Tel Aviv. Han er rangert som nummer 87 i verden, mens Verdasco er rangert som nummer 45.

Sela spilte svært variert med stadige vekslinger mellom top-spin (overskru) og slice (underskru) noe som gjorde at Verdasco slo mange enkle feil. Det var tydelig at han var frustrert over sitt eget spill. Kanskje var han også sliten etter kampen mot Nadal.

Israelere supportere heiet på Sela (Skjermdump)
Mange israelere var på tribunen for å heie på Dudi Sela (skjermdump fra Eurosport).

Sela fikk drahjelp fra tribunen av mange israelske supportere. De viftet med israelske flagg og laget et voldsomt leven mellom poengene.

Dudi Sela skal på lørdag spille mot Andrey Kuznetsov fra Russland i den tredje runden.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise