Israelsk tennis-sensasjon i Australia

Årets første store tennisturnering har startet i Australia. En israeler er på vei mot finalen.

Dudi Sela i kamp mot Fernando Verdasco (skjermdump fra Eurosport)
Dudi Sela i kamp mot Fernando Verdasco (skjermdump fra Eurosport)

Den israelske tennisspilleren Dudi Sela klarte det svært få hadde trodd var mulig da han torsdag morgen norsk tid vant over spanjolen Fernando Verdasco med resultatet 4-6, 6-3, 6-3 og 7-6 i andre runde av Grand Slam-turneringen Australian Open som i disse dager pågår i Melbourne i Australia.

Verdasco og Sela i en pause (Skjermdump)
Drikkepause for Verdasco og Sela (skjermdump fra Eurosport).

Dudi Sela slo ut tyske Benjamin Becker med sifrene 6-1, 6-3, 2-6 og 6-2 i den første runden på tirsdag, mens Fernando Verdasco i sin kamp i første runde svært overraskende slo en av de største favorittene, nemlig spanske Rafael Nadal.

Kampen mellom Verdasco og Nadal varte i 4 timer og 41 minutter og gikk over fem sett. Nadal er rangert som nummer fem i verden.

Dudi Sela er født i den nord-israelske byen Kiryat Shmona, men bor nå i Tel Aviv. Han er rangert som nummer 87 i verden, mens Verdasco er rangert som nummer 45.

Sela spilte svært variert med stadige vekslinger mellom top-spin (overskru) og slice (underskru) noe som gjorde at Verdasco slo mange enkle feil. Det var tydelig at han var frustrert over sitt eget spill. Kanskje var han også sliten etter kampen mot Nadal.

Israelere supportere heiet på Sela (Skjermdump)
Mange israelere var på tribunen for å heie på Dudi Sela (skjermdump fra Eurosport).

Sela fikk drahjelp fra tribunen av mange israelske supportere. De viftet med israelske flagg og laget et voldsomt leven mellom poengene.

Dudi Sela skal på lørdag spille mot Andrey Kuznetsov fra Russland i den tredje runden.

Forrige artikkel– Palestinske styrker har forhindret 200 terrorangrep mot Israel siden oktober
Neste artikkelHans Fredrik Grøvan i MIFF Grenland: Hvordan snu den negative holdningen til Israel og jødene
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.