Kenyansk vinner av Jerusalem Maraton

Tusenvis løp maraton i Jerusalem fredag.

Mange deltakere i Jerusalem Maraton fredag 18. mars 2016. (Foto: Flash90)
Mange deltakere i Jerusalem Maraton fredag 18. mars 2016. (Foto: Flash90)

25.000 israelere og 2.500 utenlandske deltakere var med i Jerusalem Maraton 2016, ifølge Times of Israel. Vinneren av årets maraton var 25 år gamle Kipkosgei Shadrack, som kom i mål med en tid på 2:16:33.

Maratonløypa gikk gjennom sentrumsgatene i den moderne delen av Jerusalem og gjennom de smale steinbelagte gatene i Gamlebyen, forbi flere kjente historiske landemerker i den 3.000 år gamle byen.

Store deler av byen var stengt for trafikk mens løpet pågikk. Mer enn tusen politifolk var med på vaktholdet som sikret gjennomføringen av det årlige løpet, som denne gangen kom midt i en bølge av terrorangrep mot Israel. Bølgen har pågått i et halvt år. Maratonarrangementet fikk gå av stabelen i fred. Løperne kunne velge mellom syv forskjellige konkurranser: I tillegg til den tradisjonelle fulle maratonløypa på 42 km, var det også lagt opp halvmaraton på 21 km, løp på 10 km og 5 km, ”familieløp” på 1,7 km og et løp på 800 meter for ”utøvere med spesielle behov”.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise