Kenyansk vinner av Jerusalem Maraton

Tusenvis løp maraton i Jerusalem fredag.

Mange deltakere i Jerusalem Maraton fredag 18. mars 2016. (Foto: Flash90)
Mange deltakere i Jerusalem Maraton fredag 18. mars 2016. (Foto: Flash90)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

25.000 israelere og 2.500 utenlandske deltakere var med i Jerusalem Maraton 2016, ifølge Times of Israel. Vinneren av årets maraton var 25 år gamle Kipkosgei Shadrack, som kom i mål med en tid på 2:16:33.

Maratonløypa gikk gjennom sentrumsgatene i den moderne delen av Jerusalem og gjennom de smale steinbelagte gatene i Gamlebyen, forbi flere kjente historiske landemerker i den 3.000 år gamle byen.

Store deler av byen var stengt for trafikk mens løpet pågikk. Mer enn tusen politifolk var med på vaktholdet som sikret gjennomføringen av det årlige løpet, som denne gangen kom midt i en bølge av terrorangrep mot Israel. Bølgen har pågått i et halvt år. Maratonarrangementet fikk gå av stabelen i fred. Løperne kunne velge mellom syv forskjellige konkurranser: I tillegg til den tradisjonelle fulle maratonløypa på 42 km, var det også lagt opp halvmaraton på 21 km, løp på 10 km og 5 km, ”familieløp” på 1,7 km og et løp på 800 meter for ”utøvere med spesielle behov”.

Forrige artikkelTo knivangrep fredag
Neste artikkelHvem er man solidarisk med, egentlig?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/