Fotballklubben Maccabi Haifa skal ledes av en nordmann

Denne uken ble det kjent at nordmannen Tor-Kristian Karlsen er blitt ansatt som sportsdirektør i en av Israels største fotballklubber.

Tor-Kristian Karlsen (nr.2 fra venstre) sammen med ledelsen i Maccabi Haifa (Foto: Maccabi Haifa)
Tor-Kristian Karlsen (nr.2 fra venstre) sammen med ledelsen i Maccabi Haifa (Foto: Maccabi Haifa)

Karlsen er 40 år gammel og har tidligere jobbet som talentspeider for flere toppklubber i Sveits, Tyskland, England, Russland. Han har også vært sportsdirektør i Fredrikstad fotballklubb og AS Monaco i Frankrike og ekspertkommentator for blant andre norsk TV2.

Han undertegnet kontrakten onsdag denne uken og starter i jobben i begynnelsen av juni.

– Det er en stor ære å bli en del av Maccabi Haifa og jeg håper å bidra til fremtidig suksess for klubben. Jeg ønsker å takke ledelsen i klubben, og spesielt klubbpresidenten for å gi meg muligheten til å være en del av Maccabi Haifa, sier Karlsen til Maccabi Haifas nettside. 

Til TV2 forteller han: – Israel blir det sjette landet jeg jobber i som ansatt, og jeg gleder meg til å lære mer om deres språk og kultur.

Fotballklubben Maccabi Haifa ble startet i 1913 og er en av de fire store fotballklubbene i Israel. De spiller i den israelske toppserien og har Israels nest største stadion, nybygde Sammy Ofer stadion, som hjemmebane. Der er det plass til nesten 31.000 tilskuere.

Klubben har blitt seriemestre 12 ganger, vunnet Israel State Cup fem ganger og Toto Cup fire ganger. I dag ligger Maccabi Haifa som nummer fire i den israelske toppserien med 50 poeng. Hapoel Beersheva leder med 80 poeng.

Spillerstallen er en blanding av jødiske, arabiske og utenlandske spillere. Se navn og nasjonalitet nederst her.

Maccabi Haifa var i 2002 den første israelske klubben som klarte å kvalifisere seg til gruppespillet i den europeiske mesterligaen, UEFA Champions League. De vant både over greske Olympiacos og engelske Manchester United, og endte på tredjeplass i gruppen med 7 poeng.

I 2004 møttes Rosenborg fra Trondheim og Maccabi Haifa til kamp om en plass i mesterligaens gruppespill i den tredje kvalifiseringsrunden. Rosenborg vant 2-1 på hjemmebane og 3-2 i Israel etter ekstraomganger. Mange nordmenn husker den direktesendte kampen på Ramat Gan stadion på grunn av to strømbrudd, som slukket flomlysene, og gjorde at kampen måtte avbrytes to ganger. Her er et referat fra den kampen.

En annen israelsk toppklubb, Maccabi Tel Aviv, har også en utlending i stillingen som sportsdirektør. Det er nederlenderen Jordi Cruyff, sønn av legenden Johan Cruyff, som døde 24. mars 2016.

Den svenske fotballspilleren Rade Prica spilte for Maccabi Tel Aviv fra 2013 til 2015. I 2013 kom han fra Rosenborg etter å ha spilt 149 kamper over fire sesonger for Trondheims-klubben.

Rade Prica hadde stor suksess og ble svært populær i den israelske klubben. Han var med på å sikre både serie- og cupmesterskapet i 2015. I cupfinalen ble han den store helten.

I flere intervjuer med norske medier i tiden etter overgangen til Tel Aviv fortalte Prica at han og familien trivdes svært godt i Israel og Tel Aviv. Til Nettavisen sa han dette i 2013: «Det er syk forskjell fra Norge.» Sommeren 2015 avsluttet han karrieren i Israel og flyttet tilbake til Sverige der han nå spiller for Helsingborg.

MIFF håper at Tor-Kristian Karlsen også vil trives i Israel og ønsker ham lykke til i jobben for Maccabi Haifa!

 

Slik er Maccabi Haifas nye hjemmebane.

Forrige artikkel– UNESCO må respektere de jødiske hellige steder
Neste artikkelBrende må følge oppskriften til Helgesen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016.