Refset og sendt hjem etter usportslig oppførsel

Den egyptiske judoutøveren Islam El-Shehaby fikk kraftig refs fra den olympiske disiplinærkommisjonen, og hans eget land valgte å sende ham hjem fra Rio de Janeiro før OL er slutt.

Israelske Or Sasson fikk ingen respons da han rakte ut hånden til egyptiske Islam El-Shehaby under OL i Rio de Janeiro. (Foto: Renaud Camus / Flickr.com / CC)
Israelske Or Sasson fikk ingen respons da han rakte ut hånden til egyptiske Islam El-Shehaby under OL i Rio de Janeiro. (Foto: Renaud Camus / Flickr.com / CC)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Reaksjonene kommer som følge av at El-Shehaby nektet å håndhilse på sin israelske kampmotstander Or Sasson i en kvalifiseringsrunde til kvartfinalene fredag. Han kunne ikke håndhilse på ”noen som kommer fra denne staten”, uttalte han etterpå.

Den internasjonale olympiske komité (IOC) åpnet disiplinærsak mot El-Shehaby etter hendelsen, og disiplinærkommisjonen har nå konkludert. De refser den egyptiske utøveren for oppførselen, ifølge Reuters.

”Disiplinærkommisjonen anser oppførselen hans i slutten av kampen for å stride mot god idrettsskikk og mot den vennskapelige ånd som bor i de olympiske verdier”, uttaler IOC, og opplyser:

”Kommisjonen ga ham en alvorlig irettesettelse for upassende oppførsel.”

Kommisjonen ba samtidig Egypts olympiske komité om å ”sikre at alle deres utøvere i framtiden får god opplæring i de olympiske verdiene før de kommer til OL”.

Presidenten for Egypts olympiske komité uttaler at de respekterer alle utøvere og alle nasjoner som deltar i OL. Komiteen har vedtatt å sende hjem El-Shehaby umiddelbart som reaksjon på oppførselen.

Forrige artikkelTok seg ulovlig inn i Israel
Neste artikkelHizbollah-celler på Vestbredden avslørt
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/