Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Refset og sendt hjem etter usportslig oppførsel

Israelske Or Sasson fikk ingen respons da han rakte ut hånden til egyptiske Islam El-Shehaby under OL i Rio de Janeiro. (Foto: Renaud Camus / Flickr.com / CC)
Israelske Or Sasson fikk ingen respons da han rakte ut hånden til egyptiske Islam El-Shehaby under OL i Rio de Janeiro. (Foto: Renaud Camus / Flickr.com / CC)
Den egyptiske judoutøveren Islam El-Shehaby fikk kraftig refs fra den olympiske disiplinærkommisjonen, og hans eget land valgte å sende ham hjem fra Rio de Janeiro før OL er slutt.

Reaksjonene kommer som følge av at El-Shehaby nektet å håndhilse på sin israelske kampmotstander Or Sasson i en kvalifiseringsrunde til kvartfinalene fredag. Han kunne ikke håndhilse på ”noen som kommer fra denne staten”, uttalte han etterpå.

Den internasjonale olympiske komité (IOC) åpnet disiplinærsak mot El-Shehaby etter hendelsen, og disiplinærkommisjonen har nå konkludert. De refser den egyptiske utøveren for oppførselen, ifølge Reuters.

”Disiplinærkommisjonen anser oppførselen hans i slutten av kampen for å stride mot god idrettsskikk og mot den vennskapelige ånd som bor i de olympiske verdier”, uttaler IOC, og opplyser:

”Kommisjonen ga ham en alvorlig irettesettelse for upassende oppførsel.”

Kommisjonen ba samtidig Egypts olympiske komité om å ”sikre at alle deres utøvere i framtiden får god opplæring i de olympiske verdiene før de kommer til OL”.

Presidenten for Egypts olympiske komité uttaler at de respekterer alle utøvere og alle nasjoner som deltar i OL. Komiteen har vedtatt å sende hjem El-Shehaby umiddelbart som reaksjon på oppførselen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart