Samler jøder og arabere til fotball for fred

- Nå har vi bodd sammen i fire dager, og det har gått helt fint. Hvis vi kan klare det, hvorfor kan ikke foreldrene våre?
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Denne undringen kom fra to av deltakerne på en fotballeir for arabiske og jødiske barn i Israel i forrige uke. Zakaria Mahameed, koordinatoren for prosjektet ”fotball for fred”, overhørte samtalen der uttalelsen kom. Det at deltakerne begynner å tenke slik, ser han på som en stor seier, forteller han til Ynetnews.com.

Prosjektet drives av fredsorganisasjonen Givat Haviva, som siden 1949 har arbeidet for fredelig sameksistens mellom jøder og arabere i Israel. Fra 7.-11. august samlet de hundre israelske barn på 12 og 13 år til fotballeir i den israelske arabiske byen Baqa al-Gharbiyye. 50 av barna var jøder og 50 arabere. Deltakerne bodde sammen i fire dager. De sov og spiste sammen, spilte fotball og hadde dialogsamlinger på kveldene der de fikk lære mer om hverandre. Slik vil arrangørene bidra til å bryte ned den sosiale og kulturelle avstanden mellom arabiske og jødiske deler av det israelske samfunnet.

Zakaria Mahameed sier at han var med på å starte prosjektet fordi han vil at sønnen sin ”skal få vokse opp uten hat og bo i et mer inkluderende, helhetlig og samarbeidende samfunn”.

Givat Havivas direktør Yaniv Sagee sier at selv om mange av de israelske araberne oppfatter seg selv som palestinere med israelsk statsborgerskap, ønsker 85 prosent av dem å leve normale liv som fullverdige israelske borgere. Det er denne integreringen organisasjonen ønsker å hjelpe dem med.

Flere andre organisasjoner, blant annet Shimon Peres’ fredssenter, har arrangert fotballkamper som fredsskapende tiltak mellom palestinske og israelske barn. Lederen for det palestinske forballforbundet og palestinerne olympiske komité, Jibril Rajoub, har kalt slike fotballkamper for ”en forbrytelse mot menneskeheten”. Palestinske ledere har i stedet valgt å bruke fotballen som arena for sin kamp mot Israel.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise