Norsk sportsdirektør stortrives i Israel og fotballklubben Maccabi Haifa

Etter seks måneder i Israel sier Tor-Kristian Karlsen: – Israel er et fantastisk land. Jeg tror ikke jeg har trivdes så godt noe annet sted som det jeg gjør her.

Tor-Kristian Karlsen (Foto: Twitter)
Tor-Kristian Karlsen med Haifa og Middelhavet i bakgrunnen (Foto: Twitter)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Nordmannen Tor-Kristian Karlsen ble i begynnelsen av juni i år ansatt i en nyopprettet stilling som sportsdirektør i Israel største fotballklubb, Maccabi Haifa.

Han har tidligere vært sportsdirektør i Fredrikstad fotballklubb og AS Monaco i Frankrike.

Han har også arbeidet som talentspeider for toppklubber i Sveits, Tyskland, England og Russland, og han har vært ekspertkommentator for TV2 i Norge.

Tor-Kristian Karlsen (nr.2 fra venstre) sammen med ledelsen i Maccabi Haifa (Foto: Maccabi Haifa)
Tor-Kristian Karlsen (nr.2 fra venstre) sammen med ledelsen i Maccabi Haifa like etter ankomst til Israel (Foto: Maccabi Haifa)

Forrige uke publiserte den israelske hebraisk-språklige nettsiden Walla et intervju med Karlsen der han forteller om erfaringene så langt, og hvilke planer han har for klubben han leder.

Intervjuet ble publisert over to dager. Første del tirsdag 15. november og andre del onsdag 16. november.

Intervjuet starter med en påstand fra en av de to journalistene om at folk fra Skandinavia ofte fremstår som kjølige. Tor-Kristian Karlsen svarer at det har han hørt flere ganger før.

Etter kort tid kunne journalistene konstatere at Karlsen ikke er en kjølig nordmann. De beskriver ham som åpen, engasjert, smilende og positiv.

Tor-Kristian Karlsen i prat med en av spillerne (Foto: Facebook)
Tor-Kristian Karlsen med en av spillerne (Foto: Facebook)

– Jeg må innrømme at i løpet av de 20 årene jeg har arbeidet med fotballspillere og klubber, har jeg aldri trivdes så godt som jeg gjør her hos Maccabi Haifa. Arbeidet, menneskene jeg omgås og livet her betyr at jeg stortrives, forteller Karlsen.

Etter nesten et halvt år som sportsdirektør mener han at laget har gjennomgått en forandring. På spørsmål om hva som skiller en israelsk fotballspiller fra en norsk, svarer han at israelerne har bedre teknikk og mer temperament. Begge egenskapene liker Karlsen godt.

Maccabi Haifas spillere varmer opp (Foto: Facebook)
Maccabi Haifas spillere varmer opp (Foto: Facebook)

–  Jeg liker å være sammen med israelere. De har personlighet, noe som er veldig viktig.

På spørsmål om hva han synes om Maccabi Haifas supportere svarer han:

– Før jeg kom hit, hadde jeg hørt at de er svært entusiastiske, og da jeg fikk se og høre dem, forsto jeg at de er helt fantastiske. Vi har hatt gjester fra utlandet som ikke kunne tro at engasjement var så stort. Vi er heldige som har slike fans.

Maccabi Haifas nye hjemmebane Sammy Ofer stadion
Maccabi Haifas nye hjemmebane Sammy Ofer stadion (Foto: www.haifa-stadium.com)

Tor-Kristian Karlsen har også blitt intervjuet i norske medier. «Fotballklubben» er en ukentlig podcast der programlederne Thomas Aune og Aleksander Schau har med seg en gjest og prater om fotball.

Mandag 10. oktober publiserte de et intervju med Karlsen. Da var han på besøk hjemme i Norge.

I tillegg til å prate mye om fotball hadde han svært mye positivt å si om livet i Israel.

Her er noen sitater:

“Tel Aviv er en fantastisk by.”

“Israel … det er jo et fantastisk land, hva gjelder levestandard, hva gjelder mat, hva gjelder livsstil, altså strender, vakre kvinner og det som verre er, så du må være veldig disiplinert og klare å prestere igjen i en slik attraktiv setting.”

“Jeg har det veldig fint der, og sosialt .. og har et veldig godt forhold til alle, bortsett fra media.”

“Jeg har bodd i en del forskjellige land. Det er vel sjuende landet, tror jeg, jeg jobber i, og jeg tror ikke jeg har trivdes så godt noe annet sted som det jeg gjør her (i Israel).”

“Jeg syns det er helt fantastisk, landet og folket …”

Hør det 1 time og 14 minutter lange intervjuet her:

Du kan lese mer om Tor-Kristian Karlsens liv i Haifa på Twitter.

Relaterte artikler:

Israelsk fotballag henter trener fra Norge

Terrorutsatt fotballag vant israelsk liga

Geir Knutsen har bidratt til denne artikkelen.

 

Forrige artikkelLieberman er villig til å stanse bygging utenfor eksisterende bosetningsblokker
Neste artikkelKona til Israels ambassadør i Chile ekskludert fra arrangement
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.