Da endurofører Gev Sella (18) gikk tom for bensin, kom en nordmann den unge israeleren til unnsetning

Den norske enduroføreren Pål Anders Ullevålseter hadde ikke hjerte til å kjøre forbi tenåringen.
Den israelske enduroføreren Gev Teddy Sella (18) fikk oppleve nordmenns gode sportsånd. (Foto: Skjermdump Facebook)
Den israelske enduroføreren Gev Teddy Sella (18) fikk oppleve nordmenns gode sportsånd. (Foto: Skjermdump Facebook)

Den norske enduroføreren Pål Anders Ullevålseter kunne overtatt ledelsen i Africa Race, hadde han hatt en litt mer kynisk innstilling. Da nordmannen skulle passere en kontrollpost så han lederen av løpet, og sin argeste konkurrent, stå ved siden av sykkelen sin. Ullevålseter bestemte seg for å stoppe og spørre hva som var galt.

Det viste seg at konkurrenten, den 18 år gamle Gev Sella fra Israel, hadde gått tom for bensin. Istedenfor å kjøre fra lederen av løpet, og sannsynligvis gått av med seieren, valgte nordmannen å vise god sportsånd overfor tenåringen.

– Han er bare 18 år. Og med de øya, så måtte jeg bare gi ham en liter bensin, forteller Pål Anders Ullevålseter til Dagbladet.

Ullevålseter, som er 30 år eldre enn sin israelske konkurrent, endte til slutt opp på 2. plass i det 6.500 kilometer lange rallyløpet gjennom Afrika. Nordmannen hadde vunnet løpet de to foregående årene, men tenåringen fra Israel var ustoppelig i år.

– Pål Anders synes det er moro med en 18-åring som kjører så fantastisk bra. Han er 30 år eldre enn konkurrenten, sier samboer Mette Solli til Dagbladet. Sella, som nylig fylte 18, returnerer nå til Israel for å gjennomføre en treårig militærtjeneste.

Norsk Pål Anders Ullevålseter hjalp sin israelske konkurrent. (Foto: Alessio Corradini)
Norske Pål Anders Ullevålseter hjalp sin israelske konkurrent i nød. (Foto: Alessio Corradini)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise