Fitim Azemi (24) blir første nordmann til å spille fotball i israelsk toppserie

Fitim Azemi synes det er uvirkelig at han nå skal spille fotball i Israel for Maccabi Haifa. (Foto: Maccabi Haifa)
Fitim Azemi synes det er uvirkelig at han nå skal spille fotball i Israel for Maccabi Haifa. (Foto: Maccabi Haifa)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

24 år gamle Fitim Azemi, som har statsborgerskap i Norge, Albania og Kosovo, går fra Bodø/Glimt til den israelske toppklubben Maccabi Haifa. Han blir den andre spilleren på kort tid som går fra norsk til israelsk fotball. Azemi blir lagkamerat med Hólmar Örn Eyjólfsson, som kom til klubben fra Rosenborg før jul.

– Dette er en klubb med en stor historie og en ung stall. Jeg håper å gjøre laget bedre, sier Azemi til Maccabi Haifas egen hjemmeside.

Azemi har signert en 2,5-års kontrakt med den israelske klubben, som er blant de mestvinnende lagene i israelsk fotball. I et intervju på Bodø/Glimts hjemmeside sier 24-åringen at han blir den første fra Norge som signerer for et israelsk fotballag.

– Det føles helt uvirkelig og har nesten ikke gått opp for meg at jeg er i Israel og har signert for den største klubben i landet. Jeg fikk høre i går at jeg er den første nordmannen som spiller i Israel, sier Azemi, som har fått et godt inntrykk av byen.

– Jeg har fått et virkelig godt førsteinntrykk. Det er en utrolig fin by. Bygningene her minner meg litt om Kosovo, så det er ikke helt ukjent. Det er veldig hjelpsomme og greie folk her, og det trenger jeg, for jeg kan ikke språket, erkjenner han.

Norske Tor-Kristian Karlsen er sportsdirektør i klubben, som ligger på 6. plass i den israelske toppdivisjonen. Laget har scoret få mål denne sesongen, men det håper klubben nysigneringen skal gjøre noe med. Azemi ble toppscorer for Bodø/Glimt i Tippeligen i fjor med tolv mål.

– Han er en ung spiller med et stort potensial. Vi tror han blir en nøkkelspiller de neste årene, sier Karlsen til TV2 Sporten.

Maccabi Haifa spiller sine kamper på Sammy Ofer Stadium. Der er det plass til over 30.000 tilskuere.
Maccabi Haifa spiller sine kamper på Sammy Ofer Stadium. Der er det plass til over 30.000 tilskuere.


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag