Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Rekordmange deltok i årets Tel Aviv Marathon

Norske Anders Nordby var en av rekordmange 40.000 deltakere i Tel Aviv Marathon. (Foto: Privat)
Norske Anders Nordby var en av rekordmange 40.000 deltakere i Tel Aviv Marathon. (Foto: Privat)
40.000 deltakere løp 42 kilometere i Tel Aviv Marathon. En av dem var norske Anders Nordby.

– Jeg må si det var kjempespennende for meg som liker både Israel og løping å delta i dette løpet. Dette er noe jeg har drømt om å gjøre i lang tid, sier norske Anders Nordby til Med Israel for fred, kort tid etter målgang i Israel.

Han var en av de 40.000 deltakerne som fredag morgen løp det 42 kilometer lange Tel Aviv Marathon. Aldri tidligere har så mange løpere deltatt. Hundrevis av politi var utplassert langs ruten for å sørge for sikkerheten, i tillegg til helsepersonell.

– Det var mange inntrykk langs løypa. Det var folk som ropte og heiet, barn som sto på siden og ville ha en high-five av dem som løp. Det var greit oppmerket hvor vi skulle løpe, og vi fikk vann og litt energidrikke underveis, sier Nordby.

Det har vært rundt 20 varmegrader i Tel Aviv i dag, så forholdene for løperne var gode. For to år siden var det så varmt at løpet ble avlyst midtveis. Da havnet to personer på sykehus, mens 90 andre trengte lettere medisinsk behandling på grunn av heteslag. I 2013 døde en deltaker på grunn av overoppheting i løpet.

– Det var en generelt god stemning blant deltakerne, og tydelig er dette en folkefest som mange liker å komme og se på, sier Nordby, som reiste ned til Israel i går. Den etiopiske løpere Balata Bekonnen ble vinner av løpet etter å ha fullført det på to timer og tolv minutter. Her kan du se et oversiktskart over hvor løpet gikk.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart