Sykkelrittet Giro d’Italia 2018 kommer til Israel og Gamlebyen i Jerusalem

Arrangementet finner sted noen få uker etter Israels 70. nasjonaldag, Yom HaAtzma’ut.

Vestmuren og Tempelplassen i Jerusalems gamleby. (Illustrasjon: David Holt, flickr.com)
Vestmuren og Tempelplassen i Jerusalems gamleby. (Illustrasjon: David Holt, flickr.com)

Den norske nettsiden procycling.no skriver mandag 7. august – med Cyclingnews.com som kilde – at sykkelrittet Giro d’Italia (norsk: Italia rundt) vil starte med tre etapper i Israel i mai neste år.

Den første etappen vil starte i Gamlebyen i Jerusalem. Tel Aviv og det sørlige Israel skal være aktuelle lokasjoner for de to andre etappene i Israel.

Opplysningene er ikke bekreftet av RCS Sport, som arrangerer Giro d’Italia, men er ventet å komme 18. september.

Strandliv i Tel Aviv (Illustrasjonsfoto: Geir Knutsen, MIFF)
Strandliv i Tel Aviv (Illustrasjonsfoto: Geir Knutsen, MIFF)

Giro d’Italia utgjør ved siden av franske Tour de France og spanske Vuelta a España de tre store profesjonelle årlige sykkelrittene i Europa, kalt Grand Tour.

Flere ganger før har Giro d’Italia hatt start i andre land før rittet har fortsatt og blitt avsluttet i Italia.

Det israelske sykkellaget Israel Cycling Academy, der nordmannen August Jensen nylig ble proffsyklist, har i flere år vært i kontakt med RCS Sport for å få rittet til Israel.

Cyclingnews har vært i kontakt med manager for Israel Cycling Academy, Ran Margaliot, men han ville heller ikke si noe om planene.

 

Sykkelryttere fra Israel Cycling Academy. (Skjermdump fra israelcyclingacademy.com)
Sykkelryttere fra Israel Cycling Academy. (Skjermdump fra israelcyclingacademy.com)

Den israelske regjeringen vil trolig betale en stor del av de totale kostnadene for å være vertskap i tillegg til å ha ansvar for all sikkerhet. Ifølge Cyclingnews vil arrangementet bli det største sikkerhetsopplegget i Israels historie.

Hva gjør du for å motarbeide norske mediers dypt urettferdige dekning av Israel? Bli medlem av MIFF (klikk her for å gå til registreringsskjema), bli Fast for Israel! eller trappe opp for Israel på annen måte. Du kan gi en gave med SMS i skjemaet under, til Vipps på 39881 eller bankkonto 78770654539.

Forrige artikkelSAIH forsvarer seg mot MIFFs kritikk med å dikte opp beskyldninger
Neste artikkelStatsministerkandidatene og Israel: Jonas
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016.