Fotballaget Hapoel Beer Sheva svært nær å nå gruppespillet i Champions League

I kveld spiller det israelske laget på hjemmebane mot Maribor fra Slovenia

11 av spillerne fra Hapoel Beer Sheva. (Foto: Facebook)
11 av spillerne fra Hapoel Beer Sheva. (Foto: Facebook)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


De israelske seriemestrene for sesongen 2016/2017 fra ørkenbyen Beer Sheba bør nå ha gode muligheter for å komme til det prestisjefulle gruppespillet i den europeiske mesterligaen, som heter Champions League. Det vil i så fall være første gang for den israelske fotballklubben.

Etter å ha gått videre fra to kvalifiseringrunder mot europeiske lag gjenstår nå bare det siste hinderet, kalt Play-off.

Fra feiringen av seriemesterskapet 2016/2017. (Foto: Facebook)
Fra feiringen av seriemesterskapet 2016/2017. (Foto: Facebook)

Motstanderen i kveld er NK Maribor fra Slovenia. De har nådd gruppespillet to ganger før, det siste var i 2014/2015.

Hapoel Beer Sheva må vinne sammenlagt over to kamper for å gå videre. Neste uke (tirsdag 22. august) spilles returoppgjøret i Slovenia.

I Beer Shevas første kvalifiseringsrunde slo de ut Honvéd fra Ungarn ved å vinne sammenlagt med 5-3 over to kamper. I den forrige kvalifiseringsrunde slo de ut Ludogorets fra Bulgaria. Selv om sammenlagtresultatet ble 3-3, gikk israelerne videre på bortemålsregelen etter å ha vunnet 2-0 på hjemmebane og tapt 1-3 på bortebane.

Ingen norske lag har mulighet for å nå gruppespillet i Champions League. Rosenborg fra Trondheim var nær, men ble utslått av Celtic fra Skottland i den tredje kvalifiseringsrunden.

Kveldens kamp starter kl. 20:45 og skal ifølge Champions Leagues nettside vises på Viasat. Dommerteamet kommer fra Sverige.

 

Vil Hapoel Beer Shevas supportere juble slik i kveld? (Foto: Facebook)
Vil Hapoel Beer Shevas supportere juble slik i kveld? (Foto: Facebook)

 

Oppdatering etter kampen 16. august i Israel:

Hapoel Beer Sheva vant 2-1 over Maribor. Dermed holder det med uavgjort i returkampen tirsdag 22. august for å gå videre til gruppespillet i Champions League.

Se de største sjansene og målene her. (Video fra Youtube)

Oppdatering etter returkampen 22. august i Slovenia:

Maribor vant 1-0 på hjemmebane over Hapoel Beer Sheva og dermed ble det 2-2 sammenlagt. Ettersom Maribor scoret ett mål på bortebane, gikk de videre til gruppespillet i  Champions League på grunn den såkalte bortemålsregelen.

Både Hapoel Beer Sheva og Maccabi Tel Aviv fortsetter i gruppespillet i Europa League.

MIFFs informasjonsarbeid blir finansiert av medlemmers årskontingent og deres frivillige donasjoner gjennom året. Bli medlem av MIFF (klikk her for å gå til registreringsskjema), bli Fast for Israel! eller trapp opp for Israel på annen måte. Du kan gi en gave med SMS i skjemaet under, til Vipps på 39881 eller bankkonto 78770654539.

 

Forrige artikkel– Forbered verden på Hizbollahs neste krig!
Neste artikkelSelger Israels første single malt whisky
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.