Nektes å konkurrere med israelsk flagg

Israelske judoutøvere får ikke lov til å ha det israelske flagget på utstyret sitt i emiratene. (Illustrasjonsfoto: Jeison Morais/Flickr)
Israelske judoutøvere får ikke lov til å ha det israelske flagget på utstyret sitt i emiratene. (Illustrasjonsfoto: Jeison Morais/Flickr)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Organisatorene bak Abu Dhabi Grand Slam, en stor judoturnering i De forente arabiske emirater, nekter det israelske judolaget å konkurrere med det israelske flagget på drakten. Det samme var tilfellet også for to år siden. Den israelske nasjonalsangen Hatikvah vil heller ikke bli spilt hvis israelerne vinner sine kamper.

– Vi antar at det israelske laget vil bli nektet å bære det israelske flagget også denne gangen. Den antakelsen kommer etter samtaler mellom presidenten i det israelske judoforbundet, Moshe Ponte, og presidenten i det internasjonale judoforbundet, Mariuz Vizer, sier det israelske judoforbundet til avisen Ha’aretz.

Turneringen pågår i emiratenes hovedstad fra 26. til 28. oktober. Det israelske judoforbundet sier de ikke ønsker å bli dratt inn i politiske saker.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi vil ikke bli dratt inn på den politiske arenaen og vi vil ikke belønne dem som ønsker å avskrekke oss fra å vise oss frem over hele verden. Vårt mål er OL i Tokyo i 2020. Konkurranser er middelet på veien for å nå det målet. Det er noen som prøver å hindre oss å nå det målet og som gjerne skulle sett at israelerne ikke deltok i OL. Men vi skal vise at vi ikke lar oss stoppe av dem, sier forbundet.

De forente arabiske emirater og Israel har ingen diplomatiske relasjoner. Utøvere fra den arabiske verden taper ofte kamper med vilje for å unngå å møte israelsk motstand. Under de olympiske leker i Brasil i 2016 nektet den egyptiske judoutøveren Islam el-Shahabi å håndhilse på sin israelske motstander Or Sasson. Det endte med at den egyptiske utøveren ble sendt hjem fra mesterskapet.

Israelske Or Sasson fikk ingen respons da han rakte ut hånden til egyptiske Islam El-Shehaby under OL i Rio de Janeiro. (Foto: Renaud Camus / Flickr.com / CC)
Israelske Or Sasson fikk ingen respons da han rakte ut hånden til egyptiske Islam El-Shehaby under OL i Rio de Janeiro. (Foto: Renaud Camus / Flickr.com / CC)


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag