Nektes å konkurrere med israelsk flagg

Israelske judoutøvere får ikke lov til å ha det israelske flagget på utstyret sitt.

Israelske judoutøvere får ikke lov til å ha det israelske flagget på utstyret sitt i emiratene. (Illustrasjonsfoto: Jeison Morais/Flickr)
Israelske judoutøvere får ikke lov til å ha det israelske flagget på utstyret sitt i emiratene. (Illustrasjonsfoto: Jeison Morais/Flickr)
Denne artikkelen er en gave til deg fra medlemmene i Med Israel for fred (MIFF). Hvis også du blir medlem, kan vi nå ut med sannheten om Israel til enda flere. Er du medlem allerede, håper vi du vil verve en venn nå. Klikk her for å gå til registreringsskjema. Medlemskap er gratis ut året!

Organisatorene bak Abu Dhabi Grand Slam, en stor judoturnering i De forente arabiske emirater, nekter det israelske judolaget å konkurrere med det israelske flagget på drakten. Det samme var tilfellet også for to år siden. Den israelske nasjonalsangen Hatikvah vil heller ikke bli spilt hvis israelerne vinner sine kamper.

– Vi antar at det israelske laget vil bli nektet å bære det israelske flagget også denne gangen. Den antakelsen kommer etter samtaler mellom presidenten i det israelske judoforbundet, Moshe Ponte, og presidenten i det internasjonale judoforbundet, Mariuz Vizer, sier det israelske judoforbundet til avisen Ha’aretz.

Turneringen pågår i emiratenes hovedstad fra 26. til 28. oktober. Det israelske judoforbundet sier de ikke ønsker å bli dratt inn i politiske saker.

– Vi vil ikke bli dratt inn på den politiske arenaen og vi vil ikke belønne dem som ønsker å avskrekke oss fra å vise oss frem over hele verden. Vårt mål er OL i Tokyo i 2020. Konkurranser er middelet på veien for å nå det målet. Det er noen som prøver å hindre oss å nå det målet og som gjerne skulle sett at israelerne ikke deltok i OL. Men vi skal vise at vi ikke lar oss stoppe av dem, sier forbundet.

De forente arabiske emirater og Israel har ingen diplomatiske relasjoner. Utøvere fra den arabiske verden taper ofte kamper med vilje for å unngå å møte israelsk motstand. Under de olympiske leker i Brasil i 2016 nektet den egyptiske judoutøveren Islam el-Shahabi å håndhilse på sin israelske motstander Or Sasson. Det endte med at den egyptiske utøveren ble sendt hjem fra mesterskapet.

Israelske Or Sasson fikk ingen respons da han rakte ut hånden til egyptiske Islam El-Shehaby under OL i Rio de Janeiro. (Foto: Renaud Camus / Flickr.com / CC)
Israelske Or Sasson fikk ingen respons da han rakte ut hånden til egyptiske Islam El-Shehaby under OL i Rio de Janeiro. (Foto: Renaud Camus / Flickr.com / CC)
Forrige artikkelPågrepet etter truende Facebook-innlegg
Neste artikkel– For Obama var ikke Israel noe viktig
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -