Slik så det ut da Israel vant gull i judo

Ser du hva som er galt med dette bildet?

Da den israelske utøveren vant gull ble flagget til Det internasjonale judoforbundet heist, og ikke det israelske. (Foto: Skjermdump)
Da den israelske utøveren vant gull, ble flagget til Det internasjonale judoforbundet heist og ikke det israelske. (Foto: Skjermdump)

Den israelske judoutøveren Tal Flicker vant torsdag gull i turneringen Abu Dhabi Grand Slam i De forente arabiske emiratene. Vanligvis spilles nasjonalsangen til ære for vinneren, men arrangøren nektet å spille den israelske nasjonalsangen Hatikva. Flicker måtte selv synge nasjonalsangen under medaljeseremonien.

– Israel er mitt land og jeg er stolt over å være israeler. Jeg sang Hatikva av hele mitt hjerte. Jeg er stolt av mitt land, forteller gullvinneren til avisen Times of Israel.

I tillegg måtte israeleren feire seieren under flagget til Det internasjonale judoforbundet, fordi arrangørene nektet å heise det israelske flagget.

Med gullmedaljen hengende rundt halsen sang den israelske judoutøveren sin egen versjon av Hatikva mens hymnen til judoforbundet ble spilt i bakgrunnen. Den kvinnelige utøveren Gili Cohen vant bronsje i sin klasse. Heller ikke under hennes medaljeseremonien ble det israelske flagget heist til hennes ære.

På forhånd hadde de israelske utøverne fått beskjed om at de ikke fikk konkurrere med israelske symboler. Ingen andre utøvere ble utsatt for en slik diskriminering.

Forbudet mot israelske symboler kom til tross for at Det internasjonale judoforbundet på forhånd hadde bedt om at israelske utøvere skulle få likeverdig behandling.

De israelske utøverne ble utsatt for det samme i Abu Dhabi i 2015.

Her er en video fra medaljeseremonien til den israelske utøveren;

Forrige artikkelDette bildet fikk nettet til å koke over
Neste artikkelRegjeringen avslo salg av forsvarsmateriell til Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.