– Dette er en betydelig seier for Israel

Det palestinske fotballforbundet fikk ikke gjennomslag for sin klage til FIFA.
Den israelske fotballpresidenten Ofer Eini er svært glad for avgjørelsen til FIFA. (Foto: FIFA)
Den israelske fotballpresidenten Ofer Eini er svært glad for avgjørelsen til FIFA. (Foto: FIFA)

Det internasjonale fotballforbundet FIFA har bestemt seg for å ikke straffe Israel for israelske fotballklubbers aktivitet på Vestbredden, melder fotballorganet på sine nettsider.

Det palestinske fotballforbundet hadde sendt inn en klage på at seks israelske fotballklubber har sin base i bosetninger bak den såkalte grønne linjen. Palestinerne mener det bryter med FIFAs reglement om at ingen medlemsland kan spille på et annet lands territorium uten tillatelse.

Israel risikerte å bli utestengt fra å delta i internasjonal fotball. Ifølge israelske medier anser FIFA denne saken som en politisk disputt mellom Israel og palestinerne, og har derfor bestemt seg for å ikke involvere seg i debatten. Den israelske fotballpresidenten Ofer Eini er svært fornøyd.

Han sier dette er en «betydelig seier» for Israel og roser FIFAs beslutning som «riktig og modig». Det israelske fotballforbundet har argumentert med at de ikke bryter FIFAs reglement, da det ikke finnes noen permanent og anerkjent grense i området. FIFA ser ut til å ha sagt seg enige i det.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise