Israeler kåret til årets fotballspiller i Kina

Eran Zahavi, en av Israels beste fotballspillere, har stor suksess i Kinas toppserie.

Eran Zahavi mottar Gullstøvelen etter å ha blitt kåret årets spiller i Kina. (Foto: Instagram)
Eran Zahavi mottar Gullstøvelen etter å ha blitt kåret til årets spiller i Kina. (Foto: Instagram)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

På et arrangement i Kina lørdag 11. november ble den israelske fotballspilleren Eran Zahavi (30) tildelt to priser for innsatsen i 2017-sesongen i den kinesiske toppserien, Superligaen.

Det meldte Times of Israel søndag 12. november.

Zahavi ble kåret til den kinesiske ligaens “Mest verdifulle spiller” eller MVP (Most valuable player), i tillegg til at han mottok den prestisjefylte “Gullstøvelen“. Årsaken til prisene er at han har scoret 27 mål i løpet av 2017.

Gullstøvelen er en pris som tildeles spilleren som har scoret flest mål i løpet av en sesong. Zahavi manglet bare ett mål på å ta rekorden i den kinesiske ligaen.

MVP står for most valuable player. På norsk: Mest verdifulle spiller. (Foto: Instagram)
MVP står for most valuable player. På norsk: Mest verdifulle spiller. (Foto: Instagram)

Til tross for israelerens effektivitet foran motstanderlagets mål, endte klubben han spiller for, Guangzhou R&F, bare på femteplass i årets serie.

Den israelske stjernespilleren kom til den kinesiske klubben fra Maccabi Tel Aviv i begynnelsen av juli 2016. I løpet av de neste månedene inntil serien var ferdigspilt scoret han 11 mål på 15 kamper. I tillegg scoret han seks ganger i løpet av fire kamper i den kinesiske FA-cupen.

Zahavi tjener årlig rundt 57 millioner kroner (7 millioner US dollar) og har kontrakt med Guangzhou R&F til år 2020.

Eran Zahavi med kone og barn. (Foto: Instagram)
Eran Zahavi med kone og barn. (Foto: Instagram)

Inntil september i år var Eran Zahavi kaptein på Israels landslag. Da trakk han seg etter å ha blitt idømt 12 måneders utestengelse for å ha revet av og kastet kaptein-armbåndet på bakken etter at Israel tapte mot Makedonia i en viktig kvalifiseringskamp til neste års verdensmesterskap i Russland.

Videoen viser klipp fra Eran Zahavs 2017-sesong i den kinesiske klubben.

Forrige artikkelIsrael i høy beredskap etter trusler om angrep fra Islamsk Jihad
Neste artikkelTrump har begynt å formulere fredsplan
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.