Hatet knuste drømmen hans

Iranske Ali Reza Karimi tapte med vilje for unngå å møte israelsk bryter.

Iranske Ali Reza Karimi ga opp drømmen om å bli verdensmester for å unngå å møte israelsk motstand. (Foto: Wikipedia)
Iranske Ali Reza Karimi ga opp drømmen om å bli verdensmester for å unngå å møte israelsk motstand. (Foto: Wikipedia)

Den iranske bryteren Ali Reza Karimi innrømmer at han tapte med vilje mot den russiske motstanderen Alikhan Zhabrailov i U23-mesterskapet i bryting i Polen. Debatten har rast etter at Karimi, som lå an til å vinne mot russeren, tilsynelatende tapte kampen med viten og vilje, skriver Times of Israel.

I et videoklipp som spredte seg på sosiale medier kan man høre treneren til Karimi rope fra sidelinjen at eleven hans ikke skal vinne. Årsaken var at en israelsk bryter hadde vunnet sin kamp og at iraneren ville møtt ham i neste runde. Iraneren ville heller tape enn å møte en israelsk motstander.

– Bare i løpet av et øyeblikk falt hele min verden i grus, forteller Karimi.

Drømmen og ambisjonen var å bli U23-verdensmester. Men med tapet mot den russiske motstanderen gikk drømmen i knus. Mesterskapet var over.

– Jeg hadde trent hardt i flere måneder for å få gullmedaljen, sier han.

Den iranske regjeringen forbyr sine innbyggere å delta i konkurranser mot israelere. I en uttalelse fra det iranske regimet blir Karimi hyllet for tapet.

Forrige gang et iransk og et israelsk lag konkurrerte mot hverandre på internasjonalt nivå var en brytekamp i Ukraina i 1983 – hele 34 år siden.

I sommer ble to fotballspillere utestengt fra det iranske landslaget på livstid, fordi de hadde spilt mot israelske fotballag for sine greske klubblag.

Iran anerkjenner ikke Israel og støtter anti-israelske terrorgrupper, som den libanesiske terrorgruppen Hizbollah og de palestinske terroristene i Hamas.

Her kan du se klippet hvor Karimi taper med vilje:

Forrige artikkelDet pinligste av alt for Palestina-venner som håver inn millioner av skattekroner for prosjektet «to stater»
Neste artikkelNå kan du skåle i israelsk musserende vin på julebord og nyttårsaften
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.