Argentinas landslag i fotball med Lionel Messi kommer til Israel for å spille vennskapskamp like før VM

Her er enda en god grunn til å besøke Israel i sommer.

Iranske Haji Safi i duell med Lionel Messi i en kamp mot Argentina i 2014. (Foto: Wikipedia)
Iranske Haji Safi i duell med Lionel Messi i en kamp mot Argentina i 2014. (Foto: Wikipedia)

Noen få dager før sommerens verdensmesterskap (VM) i fotball starter i Russland vil Israel være vertskap for Argentina, som er av favorittene til å vinne tittelen som verdens beste landslag.

Det israelske fotballforbundet kunngjorde nyheten torsdag 1. mars, skriver Times of Israel.

Det er ennå ikke bestemt hvor i Israel kampen skal spilles, men datoen er fastsatt til 9. juni. Alle detaljene i avtalen er ennå ikke ferdig forhandlet.

Netanya stadion er en aktuell kamparena. Bildet er fra kampen mellom Israel og Norge under U21-EM i 2013. (Foto: Geir Knutsen)
Netanya stadion er en aktuell kamparena. Bildet er fra en kamp mellom Israel og Norge under U21-EM i 2013. (Foto: Geir Knutsen)

Ifølge israelske medier har det israelske fotballforbundet gått med på å betale rundt 24 millioner kroner (3 millioner US dollar) for å få det argentinske landslaget til Israel.

Summen kan bli halvert dersom stjernespilleren Lionel Messi ikke spiller i frykt for å bli skadet, sier meldingene.

I likhet med Norge klarte ikke Israel å kvalifisere seg til sommerens mesterskap. Argentina spiller sin første VM-kamp 16. juni mot Island.

Israel og Argentina har tidligere spilt seks kamper mot hverandre. Israel vant 1-0 i 1969 og 2-1 i 1998. I 1973 ble resultatet uavgjort 1-1. I 1986 vant Argentina 7-2, i 1991 vant de 2-1, og i 1994 vant de 3-0 over Israel.

Argentina vant verdensmesterskapet i 1986.

Tilhenger av Den islamske stat planla terrorangrep mot det israelske landslaget. (Foto: Fotballforbundet)
Det israelske herrelandslaget i fotball har ikke kvalifisert seg til et stort mesterskap siden 1970. (Foto: Israels fotballforbund)
Forrige artikkelIsrael vil kutte ut kull, bensin og diesel
Neste artikkelFlytter ambassaden til Jerusalem
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.