Jerusalem strålte om kapp med Dumoulin

Flotte fjernsynsbilder viste Jerusalem fra sin beste side i Giro d´Italia.

Første etappe av Giro d´Italia var i Jerusalem 4. mai. TV-bildene fra rittet var stor markedsføring av den israelske hovedstaden.
Første etappe av Giro d´Italia gikk i Jerusalem. TV-bildene fra rittet ga stor markedsføring av den israelske hovedstaden.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Flott vær, 30 grader og flotte fjernsynsbilder da Israel viste frem hovedstaden Jerusalem under årets første etappe av Giro d’Italia. Raskest av dem alle på temposykkelen var fjorårets sammenlagtvinner Tom Dumoulin.

Den nederlandske Team Sunweb-rytteren vant den rosa sammenlagttrøyen “Maglia Rosa” i fjorårets Giro, og er også en av favorittene til å vinne både sammenlagt og på tempoetappene i år. Dumoulin brukte 12:02 minutter på den 9,5 km lange etappen.

Chris Froome i asfalten før start

En annen av de store forhåndsfavorittene for å vinne Maglia Rosa, den viktigste Giro-trøyen for syklisten som har lavest totaltid, er Team Skys Chris Froome. Han vant i fjor sommer og høst de to andre treukersrittene, Tour de France og La Vuelta. Han kan dermed bli den første som vinner alle de tre store rittene på rad og rekke.

Froome fikk ingen god oppladning til gårsdagens tempoetappe med en velt da han hadde et treningsløp på morgenen, avslører nettstedet procyclist.no. Dermed ble heller ikke løpet så godt og briten havnet 33 sekunder bak Dumoulin.

Han havnet også på etterskudd i forhold til de andre sammenlagtkanonene Dennis Rohan og Victor Campenaerts, som bare var to sekunder bak dagens bestetid.

Grei dag for Israel Cycling Academy

Det israelske laget Israel Cycling Academy hadde også en anonym dag på sykkelen. Prokontinentallaget er med som wildcardlag og innehar dermed ikke den samme kvaliteten som resten av lagene, så det er heller ikke ventet at de har noen sjanser til å vinne noe i løpet av Giroen.

Bestetiden for det israelske laget i dag hadde belgiske Ben Hermans, som kom i mål 1:12 bak Dumoulin.

En nordmenn med

Den eneste nordmannen i Giroen, Vegard Stake Laengen (Team Emirates), kom inn 1:12 etter vinnertiden og 86. plass.

I dag er det en flat, men luftfuktig etappe mellom Haifa og Tel Aviv som er 167 kilometer lang. Den ka du se på Eurosport 1 fra klokken 12:45 og utover. Tre av etappene i årets utgave av Giro d´Italia er lagt til Israel.

Over 10.000 tilskuere fulgte løpet som gikk gjennom Jerusalems gater.
Over 10.000 tilskuere fulgte løpet i Jerusalems gater, mens millioner av mennesker fulgte løpet gjennom TV-skjermen.
Forrige artikkel6 av 10 norske journalister støtter partier som vil utsulte eller diskriminere israelere
Neste artikkelDagsrevyen ble innhentet av virkeligheten, men ikke før de hadde gitt fake news to ganger
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no