Nesten klatretrøye på Israel Cycling Academy

Her kan du lese hva som skjedde på lørdagens etappe av sykkelrittet Giro d’Italia mellom Haifa og Tel Aviv.

Fra etappen mellom Haifa og Tel Aviv. (Foto: Facebook)
Fra etappen mellom Haifa og Tel Aviv. (Foto: Facebook)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Kanadieren Guillaume Boivin fra Israel Cycling Academy ble nummer to på lørdagens eneste kategoriserte stigning og kunne dermed tatt klatretrøya. Han var likevel dagens mest offensive rytter.

Men etappens viktigste trøye, den lilla poengtrøya for spurtere, var det italienske Elia Viviani fra sykkellaget Quick-Step Floors som sikret seg. På forhånd var Viviani soleklar favoritt og de forventningene klarte han å innfri i innspurten i Tel Avivs trange gater.

Elia Viviani. (Foto: Wikipedia Commons)
Elia Viviani. (Foto: Wikipedia Commons)

Viviani vant den svært spennende spurten i målområdet og ble nummer to i den andre av de innlagte spurtene underveis i løypa.

Den spurten vant for øvrig Rohan Dennis, som dermed sikret seg tre bonussekunder. Dennis har dermed den rosa ledertrøya etter å ha passert fredagens tempovinner Tom Dumoulin.

Viviani leder i kampen om spurttrøya sammenlagt. Han er 33 poeng foran Jakob Mareczko.

Israel Academy-syklister i brudd

Guy Niv fra det israelske prokontinentallaget gikk i brudd sammen med to andre ryttere allerede etter 10 km, men de ble fort innhentet. Israel Cycling Academy forsøkte å sende opp flere ryttere til tremannsbruddet, deriblant den kanadiske rytteren Guillaume Boivin, men utbryterne ble innhentet av hovedfeltet 17 kilometer før mål.

Guillaume Boivin. (Foto: Wikipedia Commons)
Guillaume Boivin. (Foto: Wikipedia Commons)

På det tidspunktet hadde Boivin allerede stukket fra de andre utbryterne og prøvd å holde hovedfeltet unna på egenhånd i flere titalls kilometer. Dermed kunne canadieren med god margin i det minste smykke seg med å være etappens mest offensive rytter.

Han kunne også ha sikret seg klatretrøya for en dag om han hadde klart å være førstemann over den eneste kategoriserte stigningen. Han ble imidlertid nummer to.

Lørdagens løypeprofil. (Illustrasjon: giroditalia.it)
Lørdagens løypeprofil. (Illustrasjon: giroditalia.it)

Israel Cycling Academy viste på lørdag en sterk vilje til å markere seg med offensiv sykling over hele etappen. Deres fremste sammenlagtrytter så langt er Rubin Plaza, som ligger på plass 104 i kampen om den rosa trøya. Han er 1:25 minutter bak lederen Rohan Dennis.

Søndag går den siste av de tre Giro-etappene i Israel. Den er på 229 kilometer og startet klokken 11:30 norsk tid i Beersheva og avsluttes i Eilat ved Rødehavet. I likhet med lørdagens etappe er dette også en spurtetappe.

Giro d'Italia – Stage 2 – The Movie

#Giro101 – Tappa 2, che giornata! Rohan Dennis è la nuova Maglia Rosa, Elia Viviani mostra i muscoli nella volata di Tel Aviv e conquista la Maglia Ciclamino!

Publisert av Giro d'Italia 5. mai 2018

Eurosport 1 sender direkte fra rittet.

Geir Knutsen har bidratt til denne artikkelen.

Forrige artikkelDagsrevyen ble innhentet av virkeligheten, men ikke før de hadde gitt fake news to ganger
Neste artikkelEtter klager på uredelig bildebruk fjernet VG bilde
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no