Fotballkampen mellom Argentina og Israel avlyst etter palestinske trusler

Lionel Messi og de andre argentinske stjernene kommer ikke til Israel.

Lionel Messi og Argentina kommer ikke til Israel til lørdag etter at fotballkampen ble avlyst. (Foto: Wikipedia)
Lionel Messi og Argentina kommer ikke til Israel til lørdag etter at fotballkampen ble avlyst. (Foto: Wikipedia)

Privatlandskampen mellom Israel og Argentina er avlyst etter palestinsk press og trusler. Lionel Messi og de andre argentinske spillerne skulle etter planen måle krefter mot det israelske laget på Teddy Stadium i Jerusalem lørdag, men nå er den utsolgte kampen avlyst, skriver Times of Israel.

Argentinas utenriksminister Jorge Faurie sier flere spillere skal ha mottatt trusler i forkant av kampen og at mange derfor var ukomfortable med å reise til Israel. Laget befinner seg for øyeblikket på treningsleir i Barcelona i Spania. Der ble de møtt av demonstranter med blodige Argentina-trøyer. Også familiene til de argentinske spillerne skal ha blitt truet og trakassert.

Søndag gikk den palestinske fotballpresidenten Jibril Rajoub ut og advarte superstjernen Messi mot å spille kampen. Han oppfordret også arabere og muslimer over hele verden til å brenne Messi-drakter i protest. Palestinerne skal ha også ha truet med å stikke kjepper i hjulene for Argentinas planer om å bli vertsland for fotball-VM i 2030.

Opprinnelig skulle kampen spilles i Haifa, men Israels sportsminister Miri Regev flyttet kampen til Jerusalem. Den palestinske fotballpresidenten sier de ikke hadde protestert hvis kampen ble avholdt i Haifa som planlagt.

– Hvis kampen mellom Argentina og Israel hadde blitt spilt i Haifa som planlagt, så ville vi ikke protestert, sier Rajoub til Times of Israel.

Direktøren ved kultur- og sportsdepartementet, Yossi Sharabi, avviser at det er flyttingen av kampen til Jerusalem som er årsaken til at den blir avlyst.

– Du kan kan ikke skylde på at vi flyttet kampen. Vi kan ikke akseptere en situasjon der noen dikterer at vi ikke kan spille i Jerusalem. Det argentinske fotballforbundet hadde ingen innsigelser mot at vi skulle spille i Jerusalem.

Kampen mot Israel ville vært Argentinas siste treningskamp før fotball-VM i Russland starter. Nå må de dra til mesterskapet uten en skikkelig oppvarming. Israel er som kjent ikke kvalifisert til årets fotball-VM.

Forrige artikkelKjemper mot flammene etter nye «terror-drager»
Neste artikkelDenne byen bør du besøke i juni
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.