Fotballkampen mellom Argentina og Israel avlyst etter palestinske trusler

Lionel Messi og de andre argentinske stjernene kommer ikke til Israel.
Lionel Messi og Argentina kommer ikke til Israel til lørdag etter at fotballkampen ble avlyst. (Foto: Wikipedia)
Lionel Messi og Argentina kommer ikke til Israel til lørdag etter at fotballkampen ble avlyst. (Foto: Wikipedia)

Privatlandskampen mellom Israel og Argentina er avlyst etter palestinsk press og trusler. Lionel Messi og de andre argentinske spillerne skulle etter planen måle krefter mot det israelske laget på Teddy Stadium i Jerusalem lørdag, men nå er den utsolgte kampen avlyst, skriver Times of Israel.

Argentinas utenriksminister Jorge Faurie sier flere spillere skal ha mottatt trusler i forkant av kampen og at mange derfor var ukomfortable med å reise til Israel. Laget befinner seg for øyeblikket på treningsleir i Barcelona i Spania. Der ble de møtt av demonstranter med blodige Argentina-trøyer. Også familiene til de argentinske spillerne skal ha blitt truet og trakassert.

Søndag gikk den palestinske fotballpresidenten Jibril Rajoub ut og advarte superstjernen Messi mot å spille kampen. Han oppfordret også arabere og muslimer over hele verden til å brenne Messi-drakter i protest. Palestinerne skal ha også ha truet med å stikke kjepper i hjulene for Argentinas planer om å bli vertsland for fotball-VM i 2030.

Opprinnelig skulle kampen spilles i Haifa, men Israels sportsminister Miri Regev flyttet kampen til Jerusalem. Den palestinske fotballpresidenten sier de ikke hadde protestert hvis kampen ble avholdt i Haifa som planlagt.

– Hvis kampen mellom Argentina og Israel hadde blitt spilt i Haifa som planlagt, så ville vi ikke protestert, sier Rajoub til Times of Israel.

Direktøren ved kultur- og sportsdepartementet, Yossi Sharabi, avviser at det er flyttingen av kampen til Jerusalem som er årsaken til at den blir avlyst.

– Du kan kan ikke skylde på at vi flyttet kampen. Vi kan ikke akseptere en situasjon der noen dikterer at vi ikke kan spille i Jerusalem. Det argentinske fotballforbundet hadde ingen innsigelser mot at vi skulle spille i Jerusalem.

Kampen mot Israel ville vært Argentinas siste treningskamp før fotball-VM i Russland starter. Nå må de dra til mesterskapet uten en skikkelig oppvarming. Israel er som kjent ikke kvalifisert til årets fotball-VM.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise