Messi og resten av fotballlandslaget blir stemplet som hyklere i hjemlandet

Argentinas største avis mener landslaget har vunnet VM i hykleri.
De argentinske spillerne blir slaktet av journalister i hjemlandet etter at kampen mot Israel ble avlyst. (Foto: Twitter)
De argentinske spillerne blir slaktet av journalister i hjemlandet etter at kampen mot Israel ble avlyst. (Foto: Twitter)

Argentinas største avis har i sin onsdagsutgave to krasse lederartikler hvor de slakter landslagets avgjørelse om å avlyse lørdagens treningskamp mot Israel i Jerusalem. Kampen ble avlyst etter press og trusler fra palestinere.

Journalist Miguel Winazki i avisen Clarin skriver at Argentina kan legge ned landslaget i fotball og løfte pokalen som verdensmestere i hykleri. Videre skriver han at hvis landslaget skal være konsekvent må de nå avlyse sin deltakelse i fotball-VM i Russland. Saken omtales i Times of Israel.

– Laget kan ikke lenger spille i Russland, fordi Kreml stod bak beslutningen om å delta militært i Syria og støtte tyrannen Bashar Assad. Det har ført til at tusenvis av syrere er drept, skriver Winazki i sin krasse kommentar.

Argentina spiller sin første VM-kamp mot Island 16. juni. Journalisten mener den nå må avlyses, siden Island er i allianse med land som invaderte Irak og Afghanistan.

– Vi kan heller ikke spille mot Nigeria i protest mot alle overgrepene som terrorgruppen Boko Haram har utført mot tusenvis av ofre, for det meste kvinner. Vi kan ikke spille mot Spania, på grunn av kolonialistiske enklaver i Ceuta og Melilla utenfor kysten av Marokka, fortsetter journalisten.

Han trekker frem en rekke eksempler på land som Argentina ikke lenger kan møte, før han kommer med en konklusjon om å legge ned landslaget:

– Vi trenger ikke å spille mot noen lenger. Ikke engang mot oss selv, siden vi ikke engang kan håndtere våre egen korrupsjon. Vi kan slutte å spille fotball, bli et moralsk fyrtårn og være verdensmestere i hykleri, skriver han ironisk.

I en annen kommentar i den samme avisen blir laget mobbet for å først nå, få dager før kampen skulle spilles, oppdage at det er en konflikt i Midtøsten. Samtidig blir spillerne slaktet for å være redde for å spille i Jerusalem.

Journalist Daniel Lagares påpeker at Argentinas største stjerne, Lionel Messi, spiller og bor i Barcelona, hvor 13 personer ble drept i et terrorangrep i fjor. Andre spiller i London og Paris, som begge har vært utsatt for terrorangrep.

– Og nå er de redde for at Jerusalem er farlig? skriver journalisten.

Han avslutter med å kalle avgjørelsen om å avlyse kampen for tåpelig og selvdestruktiv bare en uke før starten på verdensmesterskapet i fotball. Kampen mot Israel skulle være Argentinas siste oppkjøring før VM.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise