Messi og resten av fotballlandslaget blir stemplet som hyklere i hjemlandet

Argentinas største avis mener landslaget har vunnet VM i hykleri.

De argentinske spillerne blir slaktet av journalister i hjemlandet etter at kampen mot Israel ble avlyst. (Foto: Twitter)
De argentinske spillerne blir slaktet av journalister i hjemlandet etter at kampen mot Israel ble avlyst. (Foto: Twitter)

Argentinas største avis har i sin onsdagsutgave to krasse lederartikler hvor de slakter landslagets avgjørelse om å avlyse lørdagens treningskamp mot Israel i Jerusalem. Kampen ble avlyst etter press og trusler fra palestinere.

Journalist Miguel Winazki i avisen Clarin skriver at Argentina kan legge ned landslaget i fotball og løfte pokalen som verdensmestere i hykleri. Videre skriver han at hvis landslaget skal være konsekvent må de nå avlyse sin deltakelse i fotball-VM i Russland. Saken omtales i Times of Israel.

– Laget kan ikke lenger spille i Russland, fordi Kreml stod bak beslutningen om å delta militært i Syria og støtte tyrannen Bashar Assad. Det har ført til at tusenvis av syrere er drept, skriver Winazki i sin krasse kommentar.

Argentina spiller sin første VM-kamp mot Island 16. juni. Journalisten mener den nå må avlyses, siden Island er i allianse med land som invaderte Irak og Afghanistan.

– Vi kan heller ikke spille mot Nigeria i protest mot alle overgrepene som terrorgruppen Boko Haram har utført mot tusenvis av ofre, for det meste kvinner. Vi kan ikke spille mot Spania, på grunn av kolonialistiske enklaver i Ceuta og Melilla utenfor kysten av Marokka, fortsetter journalisten.

Han trekker frem en rekke eksempler på land som Argentina ikke lenger kan møte, før han kommer med en konklusjon om å legge ned landslaget:

– Vi trenger ikke å spille mot noen lenger. Ikke engang mot oss selv, siden vi ikke engang kan håndtere våre egen korrupsjon. Vi kan slutte å spille fotball, bli et moralsk fyrtårn og være verdensmestere i hykleri, skriver han ironisk.

I en annen kommentar i den samme avisen blir laget mobbet for å først nå, få dager før kampen skulle spilles, oppdage at det er en konflikt i Midtøsten. Samtidig blir spillerne slaktet for å være redde for å spille i Jerusalem.

Journalist Daniel Lagares påpeker at Argentinas største stjerne, Lionel Messi, spiller og bor i Barcelona, hvor 13 personer ble drept i et terrorangrep i fjor. Andre spiller i London og Paris, som begge har vært utsatt for terrorangrep.

– Og nå er de redde for at Jerusalem er farlig? skriver journalisten.

Han avslutter med å kalle avgjørelsen om å avlyse kampen for tåpelig og selvdestruktiv bare en uke før starten på verdensmesterskapet i fotball. Kampen mot Israel skulle være Argentinas siste oppkjøring før VM.

Forrige artikkelEtter MIFFs klage må festival svare for sin diskriminering av israelere
Neste artikkelMobiliserer anti-israelske aktivister til å holde «hundrevis av foredrag» i norske skoler
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.