Israels rikeste mann spanderte VM-tur på funksjonshemmede barn

Takket være Roman Abramovich ble mange drømmer oppfylt.
30 funksjonshemmede barn fikk oppleve fotball-VM i Russland takket være Roman Abramovich. (Foto: Hagsamat Halom)
30 funksjonshemmede barn fikk oppleve fotball-VM i Russland takket være Roman Abramovich. (Foto: Hagsamat Halom)

Takket være mangemilliardæren Roman Abramovich, den russiskfødte eieren av fotballklubben Chelsea, fikk over 30 funksjonshemmede barn og unge oppleve drømmen om å følge fotball-VM i Russland fra tribuneplass.

Abramovich flyttet nylig til Israel og ble landets rikeste person. I Israel hørte han fra sin israelske venn, den tidigere Chelsea-manageren Avram Grant, om en organisasjon som prøver å oppfylle funksjonshemmedes drømmer.

En av drømmene som flere barn delte, var å oppleve fotball-VM i Russland. Men drømmen var ikke mulig uten en donasjon. Da stilte Abramovich opp.

– Vi i Fulfilling Dreams er utrolig takknemlig for alle våre givere, spesielt Mr. Roman Abramovich, for deres enorme generøsitet, forteller Gilad Salter til nettstedet From the grapevine. Han er grunnleggeren av organisasjonen.

- Dette er mitt livs største opplevelse, sa ni år gamle Polina Feldman om turen til fotball-VM. (Foto: Hagsamat Halom)
– Dette er mitt livs største opplevelse, sa ni år gamle Polina Feldman om turen til fotball-VM. (Foto: Hagsamat Halom)

Takket være Abramovichs gavmildhet kunne 30 israelske barn med ulike funksjonshemminger se Mexico vinne over de regjerende verdensmesterne Tyskland. De fikk også se Senegal vinne over Polen og til slutt fikk de se Christiano Ronaldo bli matchvinner for Portugal i kampen mot Marokko.

Barnas omsorgspersoner var også med på turen til mesterskapet i Russland.

– Alle månedene med hardt arbeid og organisering er verdt det når man ser gleden i ansiktet til disse fantastiske barna. Hengivenhet og hardt arbeid fra alle støttespillerne er også en viktig del av denne suksessen. For min egen del føler jeg meg så heldig som får lov til å kunne gjøre dette for barn som virkelig fortjener det og gi dem en lettelse, om enn kort, fra de utfordringer de møter i hverdagslivet, sier Salter.

De israelske barna og deres omsorgspersoner fikk et minne for livet i Russland. (Foto: Hagsamat Halom)
De funksjonshemmede og deres omsorgspersoner fikk et minne for livet i Russland. (Foto: Hagsamat Halom)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise