Israels rikeste mann spanderte VM-tur på funksjonshemmede barn

30 funksjonshemmede barn fikk oppleve fotball-VM i Russland takket være Roman Abramovich. (Foto: Hagsamat Halom)
30 funksjonshemmede barn fikk oppleve fotball-VM i Russland takket være Roman Abramovich. (Foto: Hagsamat Halom)

Takket være mangemilliardæren Roman Abramovich, den russiskfødte eieren av fotballklubben Chelsea, fikk over 30 funksjonshemmede barn og unge oppleve drømmen om å følge fotball-VM i Russland fra tribuneplass.

Abramovich flyttet nylig til Israel og ble landets rikeste person. I Israel hørte han fra sin israelske venn, den tidigere Chelsea-manageren Avram Grant, om en organisasjon som prøver å oppfylle funksjonshemmedes drømmer.

En av drømmene som flere barn delte, var å oppleve fotball-VM i Russland. Men drømmen var ikke mulig uten en donasjon. Da stilte Abramovich opp.

– Vi i Fulfilling Dreams er utrolig takknemlig for alle våre givere, spesielt Mr. Roman Abramovich, for deres enorme generøsitet, forteller Gilad Salter til nettstedet From the grapevine. Han er grunnleggeren av organisasjonen.

- Dette er mitt livs største opplevelse, sa ni år gamle Polina Feldman om turen til fotball-VM. (Foto: Hagsamat Halom)
– Dette er mitt livs største opplevelse, sa ni år gamle Polina Feldman om turen til fotball-VM. (Foto: Hagsamat Halom)

Takket være Abramovichs gavmildhet kunne 30 israelske barn med ulike funksjonshemminger se Mexico vinne over de regjerende verdensmesterne Tyskland. De fikk også se Senegal vinne over Polen og til slutt fikk de se Christiano Ronaldo bli matchvinner for Portugal i kampen mot Marokko.

Barnas omsorgspersoner var også med på turen til mesterskapet i Russland.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Alle månedene med hardt arbeid og organisering er verdt det når man ser gleden i ansiktet til disse fantastiske barna. Hengivenhet og hardt arbeid fra alle støttespillerne er også en viktig del av denne suksessen. For min egen del føler jeg meg så heldig som får lov til å kunne gjøre dette for barn som virkelig fortjener det og gi dem en lettelse, om enn kort, fra de utfordringer de møter i hverdagslivet, sier Salter.

De israelske barna og deres omsorgspersoner fikk et minne for livet i Russland. (Foto: Hagsamat Halom)
De funksjonshemmede og deres omsorgspersoner fikk et minne for livet i Russland. (Foto: Hagsamat Halom)


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag