Israel mot Norge i Europaligaen

Maccabi Tel Aviv og Sarpsborg 08 skal kjempe om titalls millioner kroner.
Maccabi Tel Aviv-fans før kampen mot Chelsea i i Champions League i 2015. (Foto: Flickr)
Maccabi Tel Aviv-fans på tribunen i London før kampen mot Chelsea i i Champions League i 2015. (Foto: Flickr)

Torsdag kveld vant det israelske fotballaget Maccabi Tel Aviv 2-1 hjemme mot armenske Pyunik i Europaliga-kvalifiseringen. Dermed kvalifiserte de seg til playoff om å være med i gruppespillet i den europeiske turneringen.

Men for å nå gruppespillet i Europaligaen, som betyr flere titalls millioner kroner i inntekter, må de først slå norske Sarpsborg 08. Det norske laget vant sammenlagt over kroatiske Rijeka og blir israelernes neste motstander.

Den første kampen mellom lagene spilles på Sarpsborg stadion i Norge torsdag 23. august. Returoppgjøret spilles i Israel torsdag 30. august.

Maccabi Tel Aviv, som har tidligere Vålerenga-spiss Vidar Örn Kjartansson på laget, er det eneste israelske laget som fortsatt er med i turneringen. Hapoel Haifa, Hapoel Beer Sheeva og Beitar Jerusalem har allerede røket ut.

Tel Aviv-laget har kommet til gruppespillet i Europaligaen de to siste årene. For tre år siden kom de også til gruppespillet i Champions League.

Netanya stadion er en aktuell kamparena. Bildet er fra kampen mellom Israel og Norge under U21-EM i 2013. (Foto: Geir Knutsen)
På grunn av ombygging av sin egen stadion spiller Maccabi Tel Aviv for tiden på Netanya stadion. Bildet er fra kampen mellom Israel og Norge under U21-EM i 2013. Her kommer det norske laget i slutten av august. (Foto: Geir Knutsen)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise