Magnus Carlsen vil boikotte sjakk-VM hvis Israel blir utestengt igjen

Nekter å delta i et VM hvor israelere og andre blir nektet deltakelse.

Magnus Carlsen mener det må løses at Israel får delta i VM i Saudi-Arabia. (Foto: Frans Peeters, flickr)
Magnus Carlsen vil boikotte sjakk-VM hvis ikke Israel får lov til å delta. (Foto: Frans Peeters, flickr)

Den norske verdensmesteren i sjakk, Magnus Carlsen, sier i et intervju med VG at han vil boikotte sjakk-VM hvis ikke alle får være med. Da han tok gull i Saudi-Arabia i desember i fjor fikk ikke israelske sjakkspillere lov til å delta.

– Om det blir VM og alle kvalifiserte spillere får lov til å være med, så er jeg gjerne med, sier Carlsen til VG.

– Og hvis ikke?

– Da kommer jeg ikke til å delta.

I januar sendt MIFF et brev til Norges Sjakkforbund og til Magnus Carlsens sponsor Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig. Der ble de oppfordret til å presse Saudi-Arabia til å akseptere at israelske sjakkspillere får delta i VM.

Det internasjonale sjakkforbundet har ikke opplyst hvor hurtig- og lynsjakk-VM for 2018 skal arrangeres, men forbundets visepresident har tidligere sagt at også VM i 2018 og 2019 skal arrangeres i Riyadh i Saudi-Arabia.

Vebjørn Selbekk, sjakkentusiast og redaktør i avisen Dagen, sier til VG at han er gad for valget den norske sjakkmesteren har tatt.

– Det er klart at det har enormt stor betydning at verdens beste sjakkspiller har bestemt seg for dette. Jeg applauderer avgjørelsen, sier han.

Etter fjorårets VM-seier var Carlsen klar på at det var uholdbart at israelske sjakkspillere ikke fikk mulighet til å delta i verdensmesterskapet.

Forrige artikkelNetanyahu avslørte nytt iransk atomlager
Neste artikkelHva kan DU gjøre for å rette opp skaden til Operasjon Dagsverk?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.