Ny rekord i antall deltakere fra utlandet i årets Tel Aviv maraton

Mange gater i Tel Aviv var avsperret da rundt 40.000 løpere deltok på Tel Aviv Samsung Marathon 2019.

Rundt 40.000 deltok på Tel Aviv Samsung Marathon 2019. (Foto: Ronen Topelberg, Tel Aviv-Yafo Municipality)
Rundt 40.000 personer deltok på Tel Aviv Samsung Marathon 2019. (Foto: Ronen Topelberg, Tel Aviv-Yafo Municipality)
Denne artikkelen er en gave til deg fra medlemmene i Med Israel for fred (MIFF). Hvis også du blir medlem, kan vi nå ut med sannheten om Israel til enda flere. Er du medlem allerede, håper vi du vil verve en venn nå. Klikk her for å gå til registreringsskjema. Medlemskap er gratis ut året!

Tidlig fredag morgen 22. februar ble Tel Aviv Samsung Marathon 2019 arrangert. Rundt 40.000 løpere deltok på det som er årets største sportsarrangement i Israel.

Ordfører Ron Huldai i Tel Aviv-Yafo sa følgende da han holdt tale før start:

– Dette maratonløpet – som nå feirer 11 år – har blitt en anerkjent internasjonal begivenhet ved siden av de største maratonløpene i verden. Vi vil ønske velkommen de 2500 deltakerne som har kommet fra utlandet for å delta sammen med oss i denne unike opplevelsen som vi hvert år skaper i byen.

Ordfører Ron Huldai. (Foto: Ronen Topelberg)
Ordfører Ron Huldai åpnet årets maratonløp. (Foto: Ronen Topelberg)

I år hadde 2540 løpere fra over 60 forskjellige land meldt seg på. Det er ny rekord.
Det er også ny rekord at rundt 40 prosent av deltakerne var kvinner.

En stor delegasjon av verdens beste maratonløpere deltok. Vinner i herreklassen ble Demi Samuel Getachew fra Etiopia med tiden 2 timer, 14 minutter og 30 sekunder.

Vinner av herreklassen Demi Samuel Getachew. (Foto: Tomer Feder)
Vinner av herreklassen Demi Samuel Getachew. (Foto: Tomer Feder)

Margaret Wangui Njuguna fra Kenya vant kvinneklassen på tiden 2 timer, 40 minutter og 26 sekunder.

På distansen helmaraton (42,195 kilometer) deltok 2.940 løpere og på halvmaraton var tallet 10.360 personer. De resterende løp enten 10 eller 5 kilometer. I tillegg hadde barna sitt eget løp på enten 500- eller 1000 meter (minimaraton), og for funksjonshemmede var det satt opp en egen distanse for håndsykler. Alle deltakerne fikk en medalje etter å ha passert målstreken.

Bildet er fra et tidligere år. (Foto: Facebook)
Dette bildet er fra et tidligere års løp. (Foto: Facebook)

Årets rute startet ved Tel Aviv Expo i det nordlige Tel Aviv, og gikk gjennom flere av byens kjente nabolag, inkludert Sarona Market, Rabin Square, Gamlebyen i Jaffa og langs de hvite strendene ved Middelhavet.

 

Også i år støttet arrangørene sosiale tiltak, og de oppmuntret maraton-løperne til å samle inn penger til veldedighet. Hovedsponsoren Samsung hadde på forhånd forpliktet seg til å gi matvarer til fattige familier. For hver kalori som ble forbrent av løperne ville Samsung donere det samme antall kalorier i matvarer. Kaloriene som ble forbrent ble kalkulert og vist på skjermer utplassert langs ruten.

Løpet gikk også langs stranda. (Foto: Facebook(
Årets løp gikk også langs stranda. Bildet er fra et tidligere år. (Foto: Facebook)

MIFF kjenner ikke til hvor mange nordmenn som deltok i år, men i en artikkel publisert av avisen Dagen fredag 22. februar blir åtte nordmenn nevnt.

Årets maraton fant sted under behagelige temperaturer. I 2015 måtte løpet avbrytes halvveis på grunn av varmen. Da var temperaturen kommet opp i 28 grader Celsius og 15 personer var kjørt til sykehus. To av dem i en livstruende tilstand. Nesten 90 personer måtte få behandling for dehydrering, heteslag, skrubbsår og andre mindre skader.

Forrige artikkelIsrael verdens 10. sunneste land
Neste artikkelIsrael frykter invasjon av gresshopper
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -