Ny rekord i antall deltakere fra utlandet i årets Tel Aviv maraton

Rundt 40.000 deltok på Tel Aviv Samsung Marathon 2019. (Foto: Ronen Topelberg, Tel Aviv-Yafo Municipality)
Rundt 40.000 personer deltok på Tel Aviv Samsung Marathon 2019. (Foto: Ronen Topelberg, Tel Aviv-Yafo Municipality)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Tidlig fredag morgen 22. februar ble Tel Aviv Samsung Marathon 2019 arrangert. Rundt 40.000 løpere deltok på det som er årets største sportsarrangement i Israel.

Ordfører Ron Huldai i Tel Aviv-Yafo sa følgende da han holdt tale før start:

– Dette maratonløpet – som nå feirer 11 år – har blitt en anerkjent internasjonal begivenhet ved siden av de største maratonløpene i verden. Vi vil ønske velkommen de 2500 deltakerne som har kommet fra utlandet for å delta sammen med oss i denne unike opplevelsen som vi hvert år skaper i byen.

Ordfører Ron Huldai. (Foto: Ronen Topelberg)
Ordfører Ron Huldai åpnet årets maratonløp. (Foto: Ronen Topelberg)

I år hadde 2540 løpere fra over 60 forskjellige land meldt seg på. Det er ny rekord.
Det er også ny rekord at rundt 40 prosent av deltakerne var kvinner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En stor delegasjon av verdens beste maratonløpere deltok. Vinner i herreklassen ble Demi Samuel Getachew fra Etiopia med tiden 2 timer, 14 minutter og 30 sekunder.

Vinner av herreklassen Demi Samuel Getachew. (Foto: Tomer Feder)
Vinner av herreklassen Demi Samuel Getachew. (Foto: Tomer Feder)

Margaret Wangui Njuguna fra Kenya vant kvinneklassen på tiden 2 timer, 40 minutter og 26 sekunder.

På distansen helmaraton (42,195 kilometer) deltok 2.940 løpere og på halvmaraton var tallet 10.360 personer. De resterende løp enten 10 eller 5 kilometer. I tillegg hadde barna sitt eget løp på enten 500- eller 1000 meter (minimaraton), og for funksjonshemmede var det satt opp en egen distanse for håndsykler. Alle deltakerne fikk en medalje etter å ha passert målstreken.

Bildet er fra et tidligere år. (Foto: Facebook)
Dette bildet er fra et tidligere års løp. (Foto: Facebook)

Årets rute startet ved Tel Aviv Expo i det nordlige Tel Aviv, og gikk gjennom flere av byens kjente nabolag, inkludert Sarona Market, Rabin Square, Gamlebyen i Jaffa og langs de hvite strendene ved Middelhavet.

 

Også i år støttet arrangørene sosiale tiltak, og de oppmuntret maraton-løperne til å samle inn penger til veldedighet. Hovedsponsoren Samsung hadde på forhånd forpliktet seg til å gi matvarer til fattige familier. For hver kalori som ble forbrent av løperne ville Samsung donere det samme antall kalorier i matvarer. Kaloriene som ble forbrent ble kalkulert og vist på skjermer utplassert langs ruten.

Løpet gikk også langs stranda. (Foto: Facebook(
Årets løp gikk også langs stranda. Bildet er fra et tidligere år. (Foto: Facebook)

MIFF kjenner ikke til hvor mange nordmenn som deltok i år, men i en artikkel publisert av avisen Dagen fredag 22. februar blir åtte nordmenn nevnt.

Årets maraton fant sted under behagelige temperaturer. I 2015 måtte løpet avbrytes halvveis på grunn av varmen. Da var temperaturen kommet opp i 28 grader Celsius og 15 personer var kjørt til sykehus. To av dem i en livstruende tilstand. Nesten 90 personer måtte få behandling for dehydrering, heteslag, skrubbsår og andre mindre skader.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag