Israel vant europamesterskapet i basketball for menn U20

Israels U20-landslag jubler etter å ha vunnet gull i EM. (Foto: FIBA)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Til stor jubel fra rundt 3500 tilskuere på hjemmebane i Shlomo Arena i Tel Aviv klarte det israelske U20-landslaget på søndag å slå Spania med sifrene 92-84 i finalen i Det internasjonale basketballforbundets (FIBA) U20-europamesterskap for 2019.

Kampen ble svært jevn. Ved halvtid var stillingen 42-42, men i andre halvdel scoret Israel hele 50 poeng, mens Spania bare klarte 42, skriver FIBA på sin nettside.

Billettene til finalen ble solgt ut på bare fem minutter. Over 20.000 personer hadde satt seg opp på venteliste for å kjøpe billett.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Den israelske spilleren Deni Avdija på vei opp mot kurven. Etter kampen ble han kåret til mesterskapets beste spiller. (Foto: FIBA)

Til sammen 16 land – som alle spiller i Divisjon A – deltok i mesterskapet. Det ble arrangert i Tel Aviv fra lørdag 13. juli til søndag 21. juli.

Israels U20-lag vant europamesterskapet også i fjor. Det var for aller første gang. Da ble turneringen holdt i Tyskland. I 2017 kom Israel også til finalen, men tapte da for Hellas.

Onsdag 24. juli ble det israelske laget hyllet av statsminister Benjamin Netanyahu og sportsminister Miri Regev på et møte på statsministerens kontor i Jerusalem.

Det israelske U20-landslaget med statsminister Benjamin Netanyahu og sportsminister Miri Regev onsdag 24. juli. (Foto: Kobi Gideon/GPO)
Det israelske U20-landslaget med statsminister Benjamin Netanyahu og sportsminister Miri Regev på et møte i Jerusalem onsdag 24. juli. (Foto: Kobi Gideon/GPO)

– Vi fulgte med dere og vi holdt pusten. Seieren var fantastisk, svært imponerende, med ekte kampvilje og et utrolig resultat, sa Netanyahu i sin innledning.

Sportsminister Miri Regev uttrykte også begeistring for de unge spillerne.

– Vi ser store prestasjoner i israelsk sport, og vi er stolte over dem. Suksessoppskriften er å spille mer i utlandet, og å være vertskap for flere turneringer her. Vårt landslag oppnådde noe utrolig – nemlig å komme til finalen tre ganger på rad, og å vinne to ganger på rad, sa Regev.

Israel slo Frankrike 81-70 i semifinalen på lørdag, mens Spania – som var ubeseiret før finalen – vant 80-62 over Tyskland.

Ingen skandinaviske land var blant de 16 landene som deltok i dette mesterskapet.

Se høydepunkt fra finalen.


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag