Israel vant europamesterskapet i basketball for menn U20

Slo Spania i finalen på søndag.

Israels U20-landslag jubler etter å ha vunnet gull i EM. (Foto: FIBA)

Til stor jubel fra rundt 3500 tilskuere på hjemmebane i Shlomo Arena i Tel Aviv klarte det israelske U20-landslaget på søndag å slå Spania med sifrene 92-84 i finalen i Det internasjonale basketballforbundets (FIBA) U20-europamesterskap for 2019.

Kampen ble svært jevn. Ved halvtid var stillingen 42-42, men i andre halvdel scoret Israel hele 50 poeng, mens Spania bare klarte 42, skriver FIBA på sin nettside.

Billettene til finalen ble solgt ut på bare fem minutter. Over 20.000 personer hadde satt seg opp på venteliste for å kjøpe billett.

Den israelske spilleren Deni Avdija på vei opp mot kurven. Etter kampen ble han kåret til mesterskapets beste spiller. (Foto: FIBA)

Til sammen 16 land – som alle spiller i Divisjon A – deltok i mesterskapet. Det ble arrangert i Tel Aviv fra lørdag 13. juli til søndag 21. juli.

Israels U20-lag vant europamesterskapet også i fjor. Det var for aller første gang. Da ble turneringen holdt i Tyskland. I 2017 kom Israel også til finalen, men tapte da for Hellas.

Onsdag 24. juli ble det israelske laget hyllet av statsminister Benjamin Netanyahu og sportsminister Miri Regev på et møte på statsministerens kontor i Jerusalem.

Det israelske U20-landslaget med statsminister Benjamin Netanyahu og sportsminister Miri Regev onsdag 24. juli. (Foto: Kobi Gideon/GPO)
Det israelske U20-landslaget med statsminister Benjamin Netanyahu og sportsminister Miri Regev på et møte i Jerusalem onsdag 24. juli. (Foto: Kobi Gideon/GPO)

– Vi fulgte med dere og vi holdt pusten. Seieren var fantastisk, svært imponerende, med ekte kampvilje og et utrolig resultat, sa Netanyahu i sin innledning.

Sportsminister Miri Regev uttrykte også begeistring for de unge spillerne.

– Vi ser store prestasjoner i israelsk sport, og vi er stolte over dem. Suksessoppskriften er å spille mer i utlandet, og å være vertskap for flere turneringer her. Vårt landslag oppnådde noe utrolig – nemlig å komme til finalen tre ganger på rad, og å vinne to ganger på rad, sa Regev.

Israel slo Frankrike 81-70 i semifinalen på lørdag, mens Spania – som var ubeseiret før finalen – vant 80-62 over Tyskland.

Ingen skandinaviske land var blant de 16 landene som deltok i dette mesterskapet.

Se høydepunkt fra finalen.
Forrige artikkelHvorfor er hele Israel druknet i Palestina-flagget på Norway Cup?
Neste artikkelFem år etter MIFFs første korreksjon har Utenriksdepartementet fjernet alvorlig feil fra sin nettside
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.