Chelsea førte israelske og palestinske fotballspillere sammen

Forsøk på å skape fred fra grasrotnivå.
Israelske og palestinske jenter på felles fotballtrening. (Foto: Privat)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Det kommer dessverre sjelden meldinger om vellykkede grasrot-prosjekter mellom israelere og palestinere. Det har blitt mye vanskeligere å få til slike prosjekter etter den andre intifadaen, og de som fungerer har ofte ikke lyst på oppmerksomhet. Fra de palestinske selvstyremyndighetene blir samarbeid sett på som «normalisering med Israel», noe PA ser svært negativt på. Derfor ønsker noen prosjekter å gå under radaren.

Søndag 18. august klarte likevel Chelseas kvinnelag, det israelske fotballforbundet og Peres Center for Peace and Innovation å samle unge israelske og palestinske jenter til felles trening i Shefayim, en israelsk by mellom Tel Aviv og Netanya. Chelseas trener Emma Hayes og spillerne Anita Asante og Deanna Cooper deltok i treningsøkten som foregikk både på hebraisk, arabisk og engelsk, skriver Jerusalem Post.

– Gjennom fotball spesielt og sport generelt, ser de at de kan samarbeide på tross av alle utfordringer og barrierer, og forstår at de har et felles mål, sier Tami Hay Sagiv, direktør for utdanningsavdelingen ved Peres-senteret.

– Vi håper slike program kan øke så mye som mulig. Vi prøver å skape fred fra bunnen og opp, sier Sagiv.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelUrolig helg langs Gaza-grensen
Neste artikkelNå har brannterroren kommet til nord
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise