Chelsea førte israelske og palestinske fotballspillere sammen

Forsøk på å skape fred fra grasrotnivå.

Israelske og palestinske jenter på felles fotballtrening. (Foto: Privat)

Det kommer dessverre sjelden meldinger om vellykkede grasrot-prosjekter mellom israelere og palestinere. Det har blitt mye vanskeligere å få til slike prosjekter etter den andre intifadaen, og de som fungerer har ofte ikke lyst på oppmerksomhet. Fra de palestinske selvstyremyndighetene blir samarbeid sett på som «normalisering med Israel», noe PA ser svært negativt på. Derfor ønsker noen prosjekter å gå under radaren.

Søndag 18. august klarte likevel Chelseas kvinnelag, det israelske fotballforbundet og Peres Center for Peace and Innovation å samle unge israelske og palestinske jenter til felles trening i Shefayim, en israelsk by mellom Tel Aviv og Netanya. Chelseas trener Emma Hayes og spillerne Anita Asante og Deanna Cooper deltok i treningsøkten som foregikk både på hebraisk, arabisk og engelsk, skriver Jerusalem Post.

– Gjennom fotball spesielt og sport generelt, ser de at de kan samarbeide på tross av alle utfordringer og barrierer, og forstår at de har et felles mål, sier Tami Hay Sagiv, direktør for utdanningsavdelingen ved Peres-senteret.

– Vi håper slike program kan øke så mye som mulig. Vi prøver å skape fred fra bunnen og opp, sier Sagiv.

Forrige artikkelUrolig helg langs Gaza-grensen
Neste artikkelNå har brannterroren kommet til nord
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.