Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Den ultraortodokse fembarnsmoren som vinner maratonløp

Beatie Deutsch kjemper om å kvalifisere seg til OL i Tokyo. (Foto: Privat/ Facebook)
Beatie Deutsch løper maraton med skaut, skjørt og langarmet skjorte.

I forbindelse med den jødiske nyttårsfeiringen er Jerusalem Post igjen ute med sin årlige liste over de 50 mest innflytelsesrike jødene i verden. Her finner du mange kjente navn fra politikk, kultur, forsvar og næringsliv – men også noen overraskelser.

Beatie Deutsch – på 42. plass – er blant de siste. I 2009 flyttet hun til Israel fra Washington DC og bosatte seg i den ultraortodokse bydelen Har Nof i Jerusalem.

Etter å ha fått fire barn på seks år, begynte Beatie å trene langdistanseløping i 2015. Da hun løp sin første maraton i Tel Aviv i 2016 kom hun på en overraskende sjetteplass (3 timer og 27 minutt). Året etter imponerte hun kanskje enda mer, da hun løp full maraton syv uker før fødsel av barn nummer fem (4 timer og 8 minutt).

I 2018 ble Beatie beste kvinne fra Israel i Jerusalem-maraton med tiden 3 timer og 10 minutt, ny israelsk rekord for dette løpet. Siden har hun løpt Tiberias-maraton på helt ned i 2 timer og 42 minutt, den femte beste maratontiden for en israelsk kvinne noensinne. I mai i år vant Beatie en halvmaraton i Riga i Latvia.

Et av hovedfokusene til Beatie er å bruke sin sportslige innsats til å støtte et rehabiliteringssenter for psykisk psyke tenåringer.

– Deutsch har ikke bare åpnet øynene til israelsk publikum, men hun er et forbilde for mange religiøse kvinner fra hele verden, skriver Jerusalem Post.

– Hun har brutt ned barrierer i sitt miljø og fortsetter å inspirere mange til å kjempe for gull på ethvert område av livet, avslutter avisen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart