Den ultraortodokse fembarnsmoren som vinner maratonløp

Beatie Deutsch kjemper om å kvalifisere seg til OL i Tokyo. (Foto: Privat/ Facebook)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

I forbindelse med den jødiske nyttårsfeiringen er Jerusalem Post igjen ute med sin årlige liste over de 50 mest innflytelsesrike jødene i verden. Her finner du mange kjente navn fra politikk, kultur, forsvar og næringsliv – men også noen overraskelser.

Beatie Deutsch – på 42. plass – er blant de siste. I 2009 flyttet hun til Israel fra Washington DC og bosatte seg i den ultraortodokse bydelen Har Nof i Jerusalem.

Etter å ha fått fire barn på seks år, begynte Beatie å trene langdistanseløping i 2015. Da hun løp sin første maraton i Tel Aviv i 2016 kom hun på en overraskende sjetteplass (3 timer og 27 minutt). Året etter imponerte hun kanskje enda mer, da hun løp full maraton syv uker før fødsel av barn nummer fem (4 timer og 8 minutt).

Artikkelen fortsetter under annonsen

I 2018 ble Beatie beste kvinne fra Israel i Jerusalem-maraton med tiden 3 timer og 10 minutt, ny israelsk rekord for dette løpet. Siden har hun løpt Tiberias-maraton på helt ned i 2 timer og 42 minutt, den femte beste maratontiden for en israelsk kvinne noensinne. I mai i år vant Beatie en halvmaraton i Riga i Latvia.

Et av hovedfokusene til Beatie er å bruke sin sportslige innsats til å støtte et rehabiliteringssenter for psykisk psyke tenåringer.

– Deutsch har ikke bare åpnet øynene til israelsk publikum, men hun er et forbilde for mange religiøse kvinner fra hele verden, skriver Jerusalem Post.

– Hun har brutt ned barrierer i sitt miljø og fortsetter å inspirere mange til å kjempe for gull på ethvert område av livet, avslutter avisen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag