Den ultraortodokse fembarnsmoren som vinner maratonløp

Beatie Deutsch løper maraton med skaut, skjørt og langarmet skjorte.

Beatie Deutsch kjemper om å kvalifisere seg til OL i Tokyo. (Foto: Privat/ Facebook)

I forbindelse med den jødiske nyttårsfeiringen er Jerusalem Post igjen ute med sin årlige liste over de 50 mest innflytelsesrike jødene i verden. Her finner du mange kjente navn fra politikk, kultur, forsvar og næringsliv – men også noen overraskelser.

Beatie Deutsch – på 42. plass – er blant de siste. I 2009 flyttet hun til Israel fra Washington DC og bosatte seg i den ultraortodokse bydelen Har Nof i Jerusalem.

Etter å ha fått fire barn på seks år, begynte Beatie å trene langdistanseløping i 2015. Da hun løp sin første maraton i Tel Aviv i 2016 kom hun på en overraskende sjetteplass (3 timer og 27 minutt). Året etter imponerte hun kanskje enda mer, da hun løp full maraton syv uker før fødsel av barn nummer fem (4 timer og 8 minutt).

I 2018 ble Beatie beste kvinne fra Israel i Jerusalem-maraton med tiden 3 timer og 10 minutt, ny israelsk rekord for dette løpet. Siden har hun løpt Tiberias-maraton på helt ned i 2 timer og 42 minutt, den femte beste maratontiden for en israelsk kvinne noensinne. I mai i år vant Beatie en halvmaraton i Riga i Latvia.

Et av hovedfokusene til Beatie er å bruke sin sportslige innsats til å støtte et rehabiliteringssenter for psykisk psyke tenåringer.

– Deutsch har ikke bare åpnet øynene til israelsk publikum, men hun er et forbilde for mange religiøse kvinner fra hele verden, skriver Jerusalem Post.

– Hun har brutt ned barrierer i sitt miljø og fortsetter å inspirere mange til å kjempe for gull på ethvert område av livet, avslutter avisen.

Forrige artikkelLetnes fortsetter å villede om Iran
Neste artikkelRinas drapsmenn er tatt
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.