Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Israel sender sin største delegasjon av utøvere noensinne til OL i 2020

Israel sendte 46 idrettsutøvere til sommer-OL i Rio i 2016. Til OL i Tokyo er delegasjonen nesten doblet. (Foto: Wikipedia)
85 idrettsutøvere vil representere den jødiske staten i 18 olympiske grener.

Israel vil sende sin største delegasjon av idrettsutøvere noen gang til de olympiske leker i Tokyo sommeren 2020. Anslagsvis 85 utøvere vil representere den jødiske staten i 18 olympiske grener, skriver Israel Hayom.

– Det er et vanvittig antall etter israelske standarder. Dette var noe vi aldri trodde kunne skje i løpet av nær framtid, sier Vered Buskila, visepresident i Israels olympiske komité. I OL i Rio i 2016 deltok 47 israelske utøvere.

I år klarte Israels baseball-lag å kvalifisere seg til OL for første gang i historien, etter at landslaget slo Sør-Afrika 11-1 i en kvalifiseringsturnering. Det tilføyde ytterligere 24 utøvere til den israelske OL-delegasjonen.

– Den ultimate drømmen har gått i oppfyllelse, sier baseball-sjef Peter Kurz.

Israelske utøvere har også kvalifisert seg til å konkurrere i sprangridning, skyting, rytmisk gymnastikk og en rekke andre grener. Målet til Israels olympiske komité er å få 10 utøvere til finalene og minst to medaljer.

– I Rio hadde vi fem finalister. Det ønsker vi å doble. Vi har et mål om å vinne to medaljer. Vi har aldri fått mer enn to medaljer i et olympisk mesterskap før, så kanskje vi vil klare det nå, sier visepresident Buskila.

Israel har vunnet totalt ni olympiske medaljer siden debuten i sommer-OL i Helsinki i 1952.

Israelske Or Sasson (til høyre) tok bronse i judo i OL i Rio i 2016. Det var en av to israelske medaljer. (Foto: Wikipedia)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart