Israel sender sin største delegasjon av utøvere noensinne til OL i 2020

85 idrettsutøvere vil representere den jødiske staten i 18 olympiske grener.

Israel sendte 46 idrettsutøvere til sommer-OL i Rio i 2016. Til OL i Tokyo er delegasjonen nesten doblet. (Foto: Wikipedia)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Israel vil sende sin største delegasjon av idrettsutøvere noen gang til de olympiske leker i Tokyo sommeren 2020. Anslagsvis 85 utøvere vil representere den jødiske staten i 18 olympiske grener, skriver Israel Hayom.

– Det er et vanvittig antall etter israelske standarder. Dette var noe vi aldri trodde kunne skje i løpet av nær framtid, sier Vered Buskila, visepresident i Israels olympiske komité. I OL i Rio i 2016 deltok 47 israelske utøvere.

I år klarte Israels baseball-lag å kvalifisere seg til OL for første gang i historien, etter at landslaget slo Sør-Afrika 11-1 i en kvalifiseringsturnering. Det tilføyde ytterligere 24 utøvere til den israelske OL-delegasjonen.

– Den ultimate drømmen har gått i oppfyllelse, sier baseball-sjef Peter Kurz.

Israelske utøvere har også kvalifisert seg til å konkurrere i sprangridning, skyting, rytmisk gymnastikk og en rekke andre grener. Målet til Israels olympiske komité er å få 10 utøvere til finalene og minst to medaljer.

– I Rio hadde vi fem finalister. Det ønsker vi å doble. Vi har et mål om å vinne to medaljer. Vi har aldri fått mer enn to medaljer i et olympisk mesterskap før, så kanskje vi vil klare det nå, sier visepresident Buskila.

Israel har vunnet totalt ni olympiske medaljer siden debuten i sommer-OL i Helsinki i 1952.

Israelske Or Sasson (til høyre) tok bronse i judo i OL i Rio i 2016. Det var en av to israelske medaljer. (Foto: Wikipedia)
Forrige artikkelMIFFs annonse behandles i Pressens Faglige Utvalg
Neste artikkelStor interesse for MIFF Forum i Oslo
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.