Israel kan bli Norges siste EM-hinder

Israel kan bli Norges motstander i en eventuell play-off finale på Ullevaal.

Martin Ødegaard og resten av et norske landslaget kan møte Israel. Her fra en kamp mot Sverige. (Foto: Wikipedia)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Fredag ble play-off kampene til fotball-EM for herrer i 2020 trukket. Norge skal spille første kamp hjemme mot Serbia på Ullevaal. Hvis Norge vinner kampen vil de spille finale mot vinneren av kampen mellom Skottland og Israel. Hvis både Israel og Norge vinner sine kamper vil de kjempe om en EM-plass. Det blir i så fall avgjort i en play-off finale på Ullevaal 31. mars.

Israel har aldri tidligere kvalifisert seg til Europamesterskapet i fotball, mens Norge har vært med én gang tidligere. Det var i mesterskapet i år 2000.

Etter hva MIFF erfarer har ikke Norge og Israel spilt en offisiell herrekamp på seniornivå tidligere (i alle fall ikke i nyere tid), men i 2003 møttes de i en jubileumsturnering i Israel. Den gangen vant Norge 1-0 etter mål av Bent Skammelsrud.

Men flere av spillerne på dagens landslag var med i troppen da Norge og Israel møttes i U21-EM i Israel i 2013. Den gangen endte kampen 2-2.

Til tross for seier over England i kveldens kamp, klarte ikke Israel å sikre plass i semifinalene i U21-EM. Fra Israels gruppe er det Italia og Norge som går videre. Bildet er fra kampen mellom Norge og Israel 5. juni. (Foto: David Katz, The Israel Project, flickr.com)
Norges U21-landslag spilte 2-2 mot Israels U-21 lag i 2013. (Foto: David Katz, The Israel Project, flickr.com)
Forrige artikkelGaza/Vestbredden blant de farligste stedene i verden for LHBT-turister
Neste artikkelIran har det største rakettarsenalet i Midtøsten
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.