Israel kan bli Norges siste EM-hinder

Israel kan bli Norges motstander i en eventuell play-off finale på Ullevaal.

Martin Ødegaard og resten av et norske landslaget kan møte Israel. Her fra en kamp mot Sverige. (Foto: Wikipedia)

Fredag ble play-off kampene til fotball-EM for herrer i 2020 trukket. Norge skal spille første kamp hjemme mot Serbia på Ullevaal. Hvis Norge vinner kampen vil de spille finale mot vinneren av kampen mellom Skottland og Israel. Hvis både Israel og Norge vinner sine kamper vil de kjempe om en EM-plass. Det blir i så fall avgjort i en play-off finale på Ullevaal 31. mars.

Israel har aldri tidligere kvalifisert seg til Europamesterskapet i fotball, mens Norge har vært med én gang tidligere. Det var i mesterskapet i år 2000.

Etter hva MIFF erfarer har ikke Norge og Israel spilt en offisiell herrekamp på seniornivå tidligere (i alle fall ikke i nyere tid), men i 2003 møttes de i en jubileumsturnering i Israel. Den gangen vant Norge 1-0 etter mål av Bent Skammelsrud.

Men flere av spillerne på dagens landslag var med i troppen da Norge og Israel møttes i U21-EM i Israel i 2013. Den gangen endte kampen 2-2.

Til tross for seier over England i kveldens kamp, klarte ikke Israel å sikre plass i semifinalene i U21-EM. Fra Israels gruppe er det Italia og Norge som går videre. Bildet er fra kampen mellom Norge og Israel 5. juni. (Foto: David Katz, The Israel Project, flickr.com)
Norges U21-landslag spilte 2-2 mot Israels U-21 lag i 2013. (Foto: David Katz, The Israel Project, flickr.com)


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise