Vil vinne Tour de France med israelsk sykkellag

Den britiske syklisten Chris Froom går fra Ineos til det israelske sykkellaget Start Up Nation etter sesongen. (Foto: Jaguar/Flickr)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Chris Froom, Storbritannias mestvinnende landeveissyklist, går til Israel Start-Up Nation etter sesongen. Det israelske sykkellaget melder at de har signert en langvarig kontrakt med den meritterte syklisten, skriver Ha’aretz.

Froome vant Tour de France sammenlagt i 2013, 2015, 2016 og 2017. I tillegg har Froome vunnet Vuelta Espana to ganger (2011 og 2017) og Giro d’Italia en gang (2018). Froome forlater det britiske laget Ineos.

– Jeg gleder meg virkelig til å bli en del av ISN-familien, sier Froome.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den britiske syklisten vil trolig være en del av det israelske laget i resten av sin karriere. Hans store mål er å vinne Tour de France med det israelske laget, og dermed tangere rekorden på fem Tour de France-seire.

Froome måtte stå over fjorårets Tour de France etter at han veltet stygt på oppvarmingen før en etappe i Criterium du Dauphine.

Israel Start-Up Nation startet opp i 2015 og foran årets sesong tok de over Katjusja-Alpecin. De ble dermed et fast lag på verdenstouren, som automatisk gir plass i de største rittene som Tour de France og Paris-Roubaix.

Sylvan Adams, som er medeier i det israelske sykkellaget, kaller signeringen av Froome for et «historisk øyeblikk for ISN, Israel, israelsk sport, for våre fans verden over og selvfølgelig også for meg personlig».Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag