Vil vinne Tour de France med israelsk sykkellag

Chris Froome har signert avtale med sykkellaget Israel Start-Up Nation.
Den britiske syklisten Chris Froom går fra Ineos til det israelske sykkellaget Start Up Nation etter sesongen. (Foto: Jaguar/Flickr)

Chris Froom, Storbritannias mestvinnende landeveissyklist, går til Israel Start-Up Nation etter sesongen. Det israelske sykkellaget melder at de har signert en langvarig kontrakt med den meritterte syklisten, skriver Ha’aretz.

Froome vant Tour de France sammenlagt i 2013, 2015, 2016 og 2017. I tillegg har Froome vunnet Vuelta Espana to ganger (2011 og 2017) og Giro d’Italia en gang (2018). Froome forlater det britiske laget Ineos.

– Jeg gleder meg virkelig til å bli en del av ISN-familien, sier Froome.

Den britiske syklisten vil trolig være en del av det israelske laget i resten av sin karriere. Hans store mål er å vinne Tour de France med det israelske laget, og dermed tangere rekorden på fem Tour de France-seire.

Froome måtte stå over fjorårets Tour de France etter at han veltet stygt på oppvarmingen før en etappe i Criterium du Dauphine.

Israel Start-Up Nation startet opp i 2015 og foran årets sesong tok de over Katjusja-Alpecin. De ble dermed et fast lag på verdenstouren, som automatisk gir plass i de største rittene som Tour de France og Paris-Roubaix.

Sylvan Adams, som er medeier i det israelske sykkellaget, kaller signeringen av Froome for et «historisk øyeblikk for ISN, Israel, israelsk sport, for våre fans verden over og selvfølgelig også for meg personlig».

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise