Både Israel og Norge så EM-billett gå tapt

Ingen historisk møte mellom Norge og Israel.
Her har Eran Zahavi akkurat utlignet forrige gang Israel møtte Skottland. Da endte kampen 1 - 1. (Foto: Skjermdump TV2)

Torsdag 8. oktober spilte Israel borte mot Skottland på Hampden Park i Glasgow. Vinneren av kampen ville kjempet om en billett til Europamesterskapet i fotball mot vinneren av en annen kamp – Norge mot Serbia.

Kampene skulle egentlig vært spilt i vår, men ble utsatt på grunn av korona. Israel tapte sin kamp mot Skottland på straffesparkkonkurranse, mens Norge tapte mot Serbia i ekstraomgangene. Dermed ble det ingen fotballkamp mellom Norge og Israel – og det ble heller ingen EM-billett til noen av lagene.

Israels herrelandslag i fotball har aldri kvalifisert seg til EM. Norge har spilt i EM én gang, men det er over 20 år siden.

Flere av spillerne på Skottland var utilgjengelige til kampen mot Israel. Den skotske spilleren Stuart Armstrong, som til vanlig spiller for Southampton, fikk påvist korona. I tillegg gikk Arsenal-spiller Kieran Tierney og Celtic-spiller Ryan Christie glipp av kampen, fordi de hadde vært i nærkontakt med den smittede spilleren.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise