Historisk verdensmesterskap i Israel

Israel fikk like før påske beskjed om at de er tildelt det store mesterskapet.
Den israelske judokaen Sagi Muki takler den bulgarske judokaen Ivaylo Ivanov. Nå blir det judo-VM i Israel. (Foto: IJF)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Nylig ble det avholdt tre internasjonale judoturnering i Israel med stor suksess. Det seneste mesterskapet var Tel Aviv Grand Slam i februar, som endte med null smitte blant deltakerne, til tross for midt i en smittebølge.

Mesterskapet hadde også den historiske deltakelsen av den iranske judokaen Saeid Mollaei. Han ble i sin tid presset av iranske myndigheter til å tape en kamp mot en israelsk utøver med vilje, men nektet. På grunn av det måtte han flykte fra sitt hjemland og den iranske utøveren fikk asyl i Tyskland.

De suksessfulle mesterskapene i Israel har ikke gått ubemerket hen hos det internasjonale Judoforbundet, skriver den israelske avisen Israel Hayom.

Like før påskefeiringen startet fikk det israelske judoforbundet og israelske utøvere en historisk gave: Verdensmesterskapet i judo skal bli avholdt i Tel Aviv i 2024 eller 2025. Det israelske judoforbundet kan velge hvilket år.

Det blir første gang Israel arrangerer et verdensmesterskap i judo.

Det israelske judoforbundet må nå vurdere om de skal arrangere det prestisjetunge mesterskapet i 2024, like før sommer-OL i Paris, eller om de skal vente ett år slik at de beste utøverne i verden kan delta i mesterskapet. Uansett vil mesterskapet bli arrangert i Nokia Arena i Tel Aviv.

Judo er en idrettsgren Israel har gjort det svært godt i internasjonalt. Da den israelske judokaen Tal Flicker vant gull i Abu Dhabi Grand Slam i De forente arabiske emiratene i 2017 var dette flagget som ble heist:Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise