Her skapes det håp om VM-spill

Men Dor Peretz sin drømmescoring var ikke nok mot Skottland.
Her sender Dor Peretz Israel opp i ledelsen til stor jubel for de 5000 tilskuerne til stede på Bloomfield Stadium i Tel Aviv. Dessverre for Israels del holdt det ikke helt inn. Skottland utlignet til 1-1 i andre omgang. (Foto: Skjermdump TV2)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Etter de to første kampene i gruppe F i kvalifiseringen til fotball-VM i Qatar i 2022 står Israel med ett poeng. I den første kampen hjemme mot Danmark ble det 0-2-tap til Israel, mens det ble 1-1 hjemme mot Skottland 28. mars.

Dor Peretz sendte israelerne i ledelsen like før pause, men skottene kom tilbake og reduserte til 1-1 ved Ryan Fraser tidlig i den andre omgang. Med ett poeng ligger Israel likt med Færøyene og Moldova på tabellen. Danmark topper gruppen med 6 poeng, mens Østerrike er på 2. plass med 4 poeng.

Dermed skal det bli svært vanskelig for Israel å kvalifisere seg til VM. Kun gruppevinneren kvalifiserer seg direkte til mesterskapet neste år, mens andreplassen får muligheten til å kvalifisere seg via playoff.

Israel har kun én gang tidligere kvalifisert seg til VM, til Mexico-VM 1970. Den gangen kvalifiserte Israel seg i konkurranse med asiatiske lag, men i 1974 ble Israel presset ut av den asiatiske fotballkonføderasjonen. Siden 1994 har Israel vært medlem av UEFA og konkurrert mot langt tøffere europeisk motstand.

Mens de aller fleste kampene i VM-kvaliken i Europa gikk uten tilskuere var det 5000 tilskuere på kampene i Israel. Med over halvparten av befolkningen fullvaksinert har Israel begynt å åpne opp store deler av samfunnet igjen.

Her kan du se det nydelige målet til Dor Peretz som sendte Israel i ledelsen:Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise