Her skapes det håp om VM-spill

Men Dor Peretz sin drømmescoring var ikke nok mot Skottland.
Her sender Dor Peretz Israel opp i ledelsen til stor jubel for de 5000 tilskuerne til stede på Bloomfield Stadium i Tel Aviv. Dessverre for Israels del holdt det ikke helt inn. Skottland utlignet til 1-1 i andre omgang. (Foto: Skjermdump TV2)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Etter de to første kampene i gruppe F i kvalifiseringen til fotball-VM i Qatar i 2022 står Israel med ett poeng. I den første kampen hjemme mot Danmark ble det 0-2-tap til Israel, mens det ble 1-1 hjemme mot Skottland 28. mars.

Dor Peretz sendte israelerne i ledelsen like før pause, men skottene kom tilbake og reduserte til 1-1 ved Ryan Fraser tidlig i den andre omgang. Med ett poeng ligger Israel likt med Færøyene og Moldova på tabellen. Danmark topper gruppen med 6 poeng, mens Østerrike er på 2. plass med 4 poeng.

Dermed skal det bli svært vanskelig for Israel å kvalifisere seg til VM. Kun gruppevinneren kvalifiserer seg direkte til mesterskapet neste år, mens andreplassen får muligheten til å kvalifisere seg via playoff.

Israel har kun én gang tidligere kvalifisert seg til VM, til Mexico-VM 1970. Den gangen kvalifiserte Israel seg i konkurranse med asiatiske lag, men i 1974 ble Israel presset ut av den asiatiske fotballkonføderasjonen. Siden 1994 har Israel vært medlem av UEFA og konkurrert mot langt tøffere europeisk motstand.

Mens de aller fleste kampene i VM-kvaliken i Europa gikk uten tilskuere var det 5000 tilskuere på kampene i Israel. Med over halvparten av befolkningen fullvaksinert har Israel begynt å åpne opp store deler av samfunnet igjen.

Her kan du se det nydelige målet til Dor Peretz som sendte Israel i ledelsen:

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise