Beitar Jerusalem avlyste kampen mot Barcelona

Den israelske klubben satte foten ned til kravet fra katalanerne.
Beitar Jerusalem-eier Moshe Hogeg fant seg ikke i kravet fra Barcelona. Her fotografert på hjemmebanen Teddy Stadium i Jerusalem mot Hapoel Ra'anana i den israelske toppligaen 25. desember 2019. (Foto: Flash90)

Beitar Jerusalem-eier Moshe Hogeg har avlyst en planlagt treningskamp mellom laget hans og FC Barcelona etter at katalanerne ønsket at kampen ble spilt utenfor den israelske hovedstaden, skriver Jerusalem Post.

– Etter at jeg fikk kontrakten til gjennomgang så jeg det utvetydige kravet om at kampen ikke ble spilt i hovedstaden, Jerusalem, og et par andre krav jeg ikke likte. Jeg sov på det, tenkte godt gjennom det og tenkte at jeg først og fremst er en stolt jøde og en israeler, skriver klubbeieren på Facebook.

Palestinere hadde oppfordret til boikott av Barcelona etter at det ble kjent at de ville spille en treningskamp i Israel mot Beitar Jerusalem. Kampen skulle etter planen spilles på Teddy Stadium i Jerusalem 4. august.

– Jeg kjøpte Beitar Jerusalem fordi jeg elsker vår hellige hovedstad. Jeg kjempet en bitter krig mot rasisme og jeg vil fortsette å kjempe den. Jeg jobber for sameksistens og fred. Samtidig, en kamp mot Beitar Jerusalem fortjener å bli spilt i Jerusalem, og hvis motivet for å ikke spille i Jerusalem er politisk kan jeg ikke underkaste meg det. Da hadde jeg ikke fått fred med meg selv. Jeg kan ikke forråde Jerusalem, skriver Hogeg avslutningsvis.

Beitar Jerusalem sin hjemmebane er Teddy Stadium i Jerusalem. (Foto: Wikipedia)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise