Blir det mer jubel for Israel mot Danmark?

Før møtet med Danmark har Israel scoret 13 mål på de tre siste landskampene.
Israelske fotballspillere jubler for mål hjemme mot Østerrike i EM-kvalifiseringen på Sammy Ofer-stadion i Haifa den 24. mars 2019 . Nylig slo det israelske landslaget Østerrike hele 5-2 på den samme stadion. (Foto: Roy Alima/Flash90)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Etter en treg start på kvalifiseringen til VM i fotball i 2022 har det israelske fotballandslaget virkelig fått fart på sakene de siste tre kampene. Laget ligger nå på andreplass i sin kvalifiseringsgruppe etter tre seire på rad.

Etter at Israel tapte 0-2 hjemme mot Danmark og spilte 1-1 hjemme mot Skottland i de to første kampene i mars så det mørkt ut, men så vant de hele 4-1 borte mot Moldova i den siste kampen før landslagspausen i vår.

Nå i høst har det virkelig løsnet for det israelske landslaget. 1. september vant de hele 4-0 borte mot Færøyene, før det ble en imponerende 5-2 seier hjemme mot Østerrike den 4. september. Østerrike deltok i sommerens Europamesterskap og røk ut i kvartfinalen mot EM-vinner Italia.

I kveld skal Israel møte et annet lag som imponerte i sommerens EM – Danmark – på bortebane i København. Danmark har vunnet alle sine fem kamper så langt i kvalifiseringen og ikke sluppet inn ett eneste mål. Nå møter de et israelsk lag som har scoret ni mål på de to siste kampene.

Problemet for Israel er at de ikke er like gode defensivt.

Israel har kun én gang tidligere kvalifisert seg til VM, til Mexico-VM 1970. Den gangen kvalifiserte Israel seg i konkurranse med asiatiske lag, men i 1974 ble Israel presset ut av den asiatiske fotballkonføderasjonen. Siden 1994 har Israel vært medlem av UEFA og konkurrert mot langt tøffere europeisk motstand. Nå kan det bli nytt mesterskap på Israel.

Selv om førsteplassen i gruppen, som gir direkte kvalifisering til VM, ser vanskelig ut er det stor sjanse for at Israel kan klare å holde på andreplassen. Det vil i så fall bety play-off om en billett til VM i Qatar i 2022.

PS: Kampen mellom Danmark og Israel vises i Norge på TV2 Sport Premium klokken 20.45.

Israel ligger på en andreplass på tabellen om gir playoff til VM. (Foto: Faksimile altomfotball.no)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise