Nektet israelske deltakere – nå er VM avlyst

VM i Malaysia er avlyst etter at landet nektet å slippe inn israelske utøvere.
Den israelske squash-spilleren Daniel Poleshchuk fotografert i desember 2012. (Foto: Moshe Shai/Flash90)

Årets lag-VM i squash i Malaysia er avlyst, etter at vertslandet nektet å slippe israelske utøvere inn i landet. Mesterskapet skulle etter planen pågå fra 7. til 12. desember i hovedstaden Kuala Lumpur, skriver Times of Israel.

– Det er viktig at alle land som ønsker å konkurrere skal få lov til å delta, sier president Zena Wooldridge i det internasjonale squashforbundet (WSF).

WSF skriver i en offisiell uttalelse at de tror på «et åpent og inkluderende arrangement», og at de ble tvunget til å avlyse arrangementet da de israelske utøverne ikke fikk visum eller reisetillatelser til Malaysia.

– Det er en skam at de blander idrett og politikk, sa Aviv Bushinsky i det israelske squashforbundet da det ble kjent at israelske utøvere var uønsket.

Malaysia og Israel har ingen diplomatiske bånd og israelere er utestengt fra å besøke det sørasiatiske landet. I 2019 ble Malaysia fratatt retten til å arrangere VM i svømming for parautøvere fordi landet truet med å nekte israelere innreise. Den gangen ble mesterskapet flyttet til London.

– Et verdensmesterskap må være åpent for alle kvalifiserte utøvere og nasjoner, og de må kunne konkurrere trygt og fritt for diskriminering. Når en vertsnasjon ekskluderer utøvere fra en bestemt nasjon, på grunn av politiske grunner, så har vi ikke noe annet alternativ enn å se oss om etter en ny vert for mesterskapet, sa Andrew Parson i den paralympiske komité den gangen.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise