Demokrati “slik som Israel”

I flere år har vi gjengitt en meningsmåling som Palestinian Center for Policy and Research i Ramallah har foretatt hvert år siden 1996. Det som har særlig interesse for oss i den forbindelsen, er hva palestinerne mener om det israelske demokratiet.

Denne artikkelen er en gave til deg fra medlemmene i Med Israel for fred (MIFF). Hvis også du blir medlem, kan vi nå ut med sannheten om Israel til enda flere. Er du medlem allerede, håper vi du vil verve en venn nå. Klikk her for å gå til registreringsskjema. Medlemskap er gratis ut året!

I flere år har vi gjengitt en meningsmåling som Palestinian Center for Policy and Research i Ramallah har foretatt hvert år siden 1996. Det som har særlig interesse for oss i den forbindelsen, er hva palestinerne mener om det israelske demokratiet.

Det følgende bygger på en gjengivelse av Khaled Abu Toameh (fast, arabisk reporter) i Jerusalem Post 5. juni 2004.
I år ble undersøkelsen presentert av direktøren for det palestinske senteret, Khalil Shikaki, under et internasjonalt seminar om demokratier i regi av Israel Democracy Institute i Jerusalem.

Shikaki sa at undersøkelsene konsekvent viser at palestinerne anser Israels demokrati for å være bedre enn demokratiet i land som USA, Frankrike, Tyskland og andre. Et flertall av palestinerne anser strukturen i det israelske demokratiet som en modell som de skulle ønske de kunne innføre i en framtidig palestinsk stat.

Forskere fra USA, Russland, Ghana, Slovakia, Serbia, India, Thailand, Ukraina og Bulgaria deltok på seminaret.

Dette kan jo være noe å tenke på for dem her i Norge som sier at Israel ikke er demokratisk.

Relatert artikkel:
Forbilledlig demokrati

 

Forrige artikkelGjerdet gir framgang for Jenin
Neste artikkelIAI med kraftig overskudd første kvartal
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -