Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israelske Shechtman vant Nobel-pris

Den israelske forskeren Daniel Shechtman vant Nobel-prisen for kjemi, avslører Yedioth Aharonoth. Han mottar prisen for å ha oppdaget såkalte "kvasikrystaller", som forskningen har ment har vært umulig. Dette har revolusjonert måten kjemikere ser på fast materie.

– I motsetning til det man tidligere har trodd, at atomet var pakket inn i krystaller i symmetriske mønstre, viste Shechtman at de er pakket i mønstre som ikke kan gjentas. Hans funn var svært kontroversielle. Da han skulle forsvare sine funn, ble han spurt om å forlate forskningsgruppen. Likevel, hans kamp gjorde at forskerne måtte revurdere deres forståelse av materiens natur, heter det i pressemeldingen fra Det kongelige svenske vitenskapsakademiet.

70-åringen arbeider som professor ved Israels teknologiinstitutt i Haifa (Technion). Han har blitt gratulert av statsminister Benjamin Netanyahu og president Shimon Peres per telefon. Selv er han strålende fornøyd med tildelingen og sier «det føles fantastisk». Hans professorkone Tzipora uttaler seg til den israelske avisen:

– Alle sa at Dan kom til å vinne, men han insisterte på at han ikke ville det. Han er så beskjeden, så jeg sluttet nesten å tro på det selv. Han fortjener det virkelig.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart